cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.6°

Els serveis socials de Cort han atès fins juny 49 dones maltractades

Un pis acollirà a Palma les víctimes de la violència domèstica

L'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament de Palma ha atès durant el primer semestre de 2004, 49 dones víctimes de la violència domèstica i han tingut cura també dels 45 nins i nines fills d'aquestes dones que han patit maltractament.

Aquestes dades varen ser aportades ahir en l'acte de presentació del «Pis pont», un espai de rehabilitació psicològica per a dones que ha estat possible gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Palma, de la fundació Nuevo Futuro i de l'empresa Philip Morris. L'acte de presentació congregà la batlessa de Palma, Catalina Cirer, la regidora de Serveis Socials, Margalida Ferrando, la presidenta de Nuevo Futuro, Carmen Fuster i el representant de la multinacional Philip Morris, Javier Areitio.

El «Pis pont» és un lloc d'acollida i d'inserció de les famílies maltractades que neix per iniciativa de l'àrea de Serveis Socials. Abans d'acudir a aquest pis, les mares maltractades reben ajuda dels Serveis Socials a través del Servei d'Acollida a Dones i Família (SADIF) i després, en segona instància, seran traslladades a l'esmentat immoble.

El pis compta amb 180 metres quadrats i consta de 4 habitacions, 11 llits, 3 banys, cuina, rebost i bugaderia, sala menjador i despatx. A les habitacions, també hi ha lliteres o llits supletoris per als fills de les dones maltractades. A aquest indret, les dones i els fills rebran el suport d'una treballadora social, d'una treballadora familiar i d'una pedagoga que tendrà funcions de coordinadora. D'aquest tipus de pisos, només la ciutat de València compta amb un de semblant, ja que aqueix és un projecte capdavanter a tot l'Estat espanyol.

Com a dades destacables de les actuacions dels Serveis Socials, des de 1999 a 2003, s'ha de tenir esment al descens que ha sofert el col·lectiu de dones maltractades. L'any 1999 foren 140 les dones maltractades que reberen les ajudes dels Serveis Socials, mentre que l'any 2000 foren 147, l'any 2001 foren 125, el 2002 es disminuí fins a les 115 i durant el 2003 s'atengueren 99 casos. Segons Ferrando «el descens es deu a les mesures judicials i la construcció de casals de dones».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.