nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Educació preveu que 19.500 alumnes estrangers es matricularan el 2004-05

Aquesta dada suposa l'11 per cent del total de 175.000 estudiants

La Conselleria d'Educació del Govern preveu que el nombre d'alumnes estrangers que es matricularan en el curs 2004-05 en tota la Comunitat ascendirà a 19.500, fet que suposaria un percentatge proper a l'11 per cent del total de 175.000 estudiants que es podrien inscriure en aquest exercici, segons els esmentats càlculs. Així ho anuncià ahir el director general de Planificació i Centres, Rafel Bosch, qui indicà que aquestes dades són estimacions efectuades a partir de les matrícules realitzades des de setembre en el conjunt del sistema educatiu.

Els dos països de procedència amb una major representativitat entre els alumnes estrangers són el Marroc i l'Equador, amb un 16% cada un, mentre que l'Argentina, amb un 13%, és la tercera nacionalitat. Si es compleixen aquestes previsions, la xifra d'alumnes estrangers experimentaria un significatiu augment respecte de l'any passat, en què es matricularen 17.117 estudiants forans a Balears. Bosch donà a conèixer aquests càlculs durant la presentació desglossada dels pressuposts destinats per la Conselleria d'Educació als apartats de personal docent i infraestructures.

El director general de Personal Docent, Cristòfol Vidal, comentà que els 351 milions d'euros destinats al pagament de les nòmines dels professors serviran per afrontar l'augment de 184 docents que ha registrat l'educació pública. Aquest increment s'ha produït després que la plantilla de funcionaris hagi experimentat un creixement de 218 professionals de l'ensenyament, que el personal laboral docent hagi augmentat amb 19 contractats i que el nombre d'interins hagi disminuït en 53 persones.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.