algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.33°
15°

Els docents de l'escola concertada cobraran un 2% més del sou base

Els sindicats firmaren el pagament amb la conselleria d'Educació

El salari base dels professors de l'ensenyament concertat de les Balears augmentaran un 2 per cent a partir del mes que ve. Això ha estat possible gràcies a un acord que varen firmar ahir la conselleria d'Educació i Cultura, i els sindicats i les patronals del sector. Amb aquest augment, que s'aplicarà a efectes retroactius des del gener del 2004, es fa comptes alleugerir la pèrdua de poder adquisitiu que estan patint els professors de l'ensenyament concertat a causa del bloqueig de les negociacions del nou conveni.

Neus Santaner, secretària general de l'STEI-i, va explicar que «el conveni de l'ensenyament concertat es negocia a nivell estatal i, ara per ara, va molt enderrerit». Segons va recordar la líder sindical, «a aquestes alçades de l'any encara la gent no ha tengut cap millora salarial». Precisament, davant el fet que la negociació «anava tan malament», els sindicats varen demanar en el mes de maig que «la conselleria d'Educació avançàs el 2 per cent de millora salarial que ofereix Educació i Gestió», segons Santaner.

La secretària general de l'STEI-i creu que, al cap i a la fi, el 2 per cent d'augment sobre el salari base «ens sembla que és fer el beneit, però ens anirà bé perquè els professors vegin un poc millorada la seva nòmina mentre no es firma el conveni». A més, el sindicat que lidera Santaner va demanar ahir a les patronals que paguin ja «l'increment del personal que no depèn de la conselleria d'Educació, com els cuiners, el personal de neteja i altres». Igualment, Santaner també va recordar que «l'STEi-i ha demanat que no s'incrementi només el salari base, sinó que l'augment s'apliqui a tots els conceptes».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.