algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
23°

Treball afavorirà els ajuts per reduir jornada a pares de menors de 3 anys

La Consellería té previst destinar 500.000 euros a aquestes ajudes

Amb la idea de conciliar la vida familiar i laboral, la Conselleria de Treball i Formació prioritzarà les ajudes per a la reducció de jornada laboral als pares d'infants d'entre 0 i 3 anys. Així ho explicà el conseller de Treball, Cristòfol Huguet. «La nostra intenció és que el 2005 poguem atendre totes les sol·licituds de pares que vulguin reduir la seva jornada laboral. Volem difondre al máxim l'existència d'aquestes ajudes».

El conseller destacà que està previst destinar 500.000 euros per aquestes ajudes, el mateix pressupost d'enguany, però que, en funció de la demanda la dotació econòmica és podrà ampliar. Durant el 2004, quasi 500 treballadors de les Balears, la gran majoria dones, s'han beneficiat d'aquesta línia de subvencions de la Conselleria, que ha augmentant 200.000 euros la dotació pressupostària, quasi doblant les dotacions destinades a quests tipus d'ajudes els dos anys anteriors, el mateix increment que han experimentat les demandes.

Els principals beneficiaris de les ajudes de la Conselleria són les treballadores i treballadors que redueixin entre un terç i la meitat de la jornada laboral per la guarda legal per naixement o adopció d'un infant o per tenir cura d'un menor de 6 anys o un discapacitat físic, psíquic o sensorial. També poden beneficiar-se dels ajuts els que redueixin la seva jornada per tenir cura d'un familiar que no pugui valer-se per si mateix per raons d'edat, accident o malalties.

A més, la Conselleria subvenciona les empreses que contractin treballadores desocupades per substituir els que s'hagin acollit a les reduccions. Les ajudes en qüestió són de mensualitats de 150 euros durant un any i en el cas dels treballadors és de 180 euros. Huguet destacà que «és molt important aconseguir, entre tots, els mateixos drets i oportunitats d'homes i dones. És cert que les Balears tenen la diferència més baixa entre la taxa d'ocupació d'homes i dones, parlem d'un 50'24 per cent en el cas de dones i d'un 69'15% en el dels homes, però hem d'aspirar a assolir l'objetiu europeu que parla d'una taxa d'ocupació femenina del 60 per cent a l'any 2010 a les Balears».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.