algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.46°
19°

Interior impedeix al Lobby berenar davant la piscina de Pedro J. Ramírez

Al·lega que violaria la intimitat tot i que l'espai és d'ús i domini públic

La Delegació del Govern va comunicar ahir al Lobby per la Independència que el Ministeri d'Interior desautoritza la concentració que l'organització havia convocat per a dissabte 14, a les 10 hores, devora la piscina de Pedro J. Ramírez, que és d'ús públic i que està construïda en la zona maritimoterrestre de la Costa dels Pins, a Son Servera.

El Ministeri d'Interior justifica la prohibició dient que «els termes en què es planteja la concentració anunciada, quant al lloc de celebració, lesionen la intimitat del Sr. Pedro J. Ramírez, en inferir-se un caràcter intimidatori per a tercers, per desenvolupar-se en el seu propi domicili particular i, el dret a la intimitat personal i familiar que consagra l'article 18 de la Constitució Espanyola...».

Al final del seu escrit, el Ministeri d'Interior, si bé està disposat a respectar el dia i l'hora de la concentració, proposa canviar l'escenari dels voltants de la piscina, a zona maritimoterrestre, que és de domini públic i accés gratuït, i traslladar-la davant la seu del diari El Mundo-El Día de Baleares.

El dirigent del Lobby per la Independència, Jaume Sastre, va criticar ahir la decisió del Ministeri i va considerar-la una «burla» atès que Pedro J. Ramírez «és un personatge controvertit i públic i com a tal està exposat a la crítica pública» i apuntà que «El Mundo s'ha passat anys i panys publicant reportatges de denúncia en els quals han sortit infinitat de propietats, cases, construccions, finques, documents públics i privats de tota casta i tipus propietat de persones identificades amb noms, llinatges i fotografies».

Sastre afegeix que «no estam d'acord amb les raons que ha donat el Ministeri per prohibir la concentració atès que els primers que han trencat la intimitat familiar, han obert les portes de ca seva i de la seva piscina als mitjans de comunicació han estat Ramírez i Agatha Ruiz de la Prada».

Finalment, davant la prohibició de la concentraci devora la piscina, el Lobby per la independència desconvoca l'acció anunciada, i no accepta la proposta de traslladar el lloc de la concentració davant la seu del diari El Mundo-El Dia de Baleares. De fet, Sastre creu que fer-ho, a pesar que amb allò aconseguissin entrevistar-se amb Pedro J. Ramírez, seria «entrar en el seu joc».

Per contrapartida, l'entitat ha anunciat que abans del proper diumenge, 15 d'agost, convocarà tots els mitjans de comunicació «en un lloc, en un dia i hora que tan sols els serà comunicat amb 18 hores d'antelació» per fer la seva denúncia.

En general, Jaume Sastre troba que la decisió del Govern central «és un escàndol» i que tot plegat podria obeir a un cas de «tràfic d'influències, amiguisme, nepotisme i prevaricació, en el qual està ficat Jaume Matas, que fins i tot amb informes contraris concedí l'ús de la piscina».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.