algo de nubes
  • Màx: 12.87°
  • Mín: 7.77°
12°

Veïns i associacions es concentren contra el traçat de la ronda nord

Reclamen que l'Ajuntament el desplaci més lluny del centre urbà

Veïns de diverses barriades d'Inca i representants d'associacions i grups polítics a l'oposició que s'han adherit a la plataforma Ronda Nord, es concentraren ahir horabaixa a la zona de Crist Rei Nou per reclamar que el govern municipal modifiqui el traçat previst per a la futura ronda de circumval·lació nord. En total es reuniren unes 50 persones en un acte que es convertí en una festa reivindicativa.

L'equip de govern popular té la intenció d'aprovar en el ple de l'Ajuntament del pròxim dia 30 la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) que considera aquest traçat.

La plataforma ha deixat clar que està a favor de la construcció d'aquesta via de circumval·lació que permetrà treure del centre urbà d'Inca una important quantitat de vehicles que es dirigeixen cap a altres pobles com Lloseta, Caimari, Mancor i Selva, i també cap a la serra de Tramuntana.

No obstant això, la plataforma reivindica que es desplaci el traçat més lluny del centre urbà que com es considera ara. «Aquest traçat ja estava previst en el PGOU de 1987 i està desfasat perquè no té en compte el creixement urbanístic d'algunes barriades i la proximitat que hi haurà ara amb centres escolars i esportius», manifestà ahir Pere Quetglas, un dels integrants de la plataforma.

Les principals reivindicacions, que es reflectiren a les més de 300 al·legacions que presentaren a la revisió del PGOU, se centren que el traçat previst passarà a tan sols 8 metres d'algunes zones residencials com Crist Rei Nou i de centres escolars i esportius com el col·legi Ponent, l'institut Berenguer d'Anoia, el futur nou col·legi, el poliesportiu municipal i la piscina coberta. També es considera que el traçat limitarà les zones de creixement creant «punts de risc extrem i evident perill, a més de contaminació acústica i impacte paisatgístic a la vida de les barriades i dels centres escolars i esportius».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.