cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 10.56°
10°

La ciutat acollirà un dels auditoris més equipats de l'Illa, amb 850 places


Manacor tindrà un dels auditoris més importants de Mallorca, que s'aixecarà en un solar de 2.500 metres quadrats, en el qual la construcció ocuparà una superfície d'uns 5.000 metres. Si bé encara s'ha de determinar la ubicació final del futur auditori, aquest espai tindrà una capacitat total de 850 places, només superada per l'Auditòrium, el Teatre Principal de Palma o el Principal d'Inca.

La construcció d'un edifici així per a la ciutat respon a una de les promeses electorals del govern ara presidit per Antoni Pastor.

El projecte de l'auditori s'articula a partir de tres espais prou diferenciats i que s'ajusten a la funcionalitat de tot espai d'aquestes característiques. La sala principal, un vestíbul i una pèrgola que evitaria el contacte directe amb la llum.

La sala gran tendria capacitat per a més de 800 persones, sense amfiteatre i amb un escenari de 14 metres de fondària. El prosceni tendria 1'8 metres, mentre que el del teatre actual en fa 1'3. El fossat destinat als músics es concep en l'estudi presentat de manera que puja i baixa, tot oferint la possibilitat d'ampliar el nombre de places per als espectadors o la superfície de l'escenari i tot. Així mateix, la disposició de la platea seria a partir de 27 files, mentre que el teatre d'ara arriba tan sols a 17.

A banda d'incloure més de 800 places per als espectadors, es preveu que el futur auditori de Manacor tengui cabuda per a 10 camerins, cinc sales polivalents per a assaigs, un espai destinat a conferències amb una capacitat total de 100 places, i a més, una sala amb grades retràctils i amb 190 places més.

Tot apunta que aquest servei cultural es podria ubicar en una àrea urbanitzable de la plaça de Madrid, al final del passeig de na Camel·la. No obstant això, encara està per determinar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.