algo de nubes
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.02°
10°

El sector teuler convoca una cimera per trobar una sortida a la greu crisi

Els empresaris s'assessoren per aconseguir el certificat de qualitat i per competir a Europa

102576
En la reunió de teulers, a Vilafranca, s'hi elaborà un pla de xoc per salvar el sector.

GUILLEM MAS.Vilafranca
L'Associació de Fabricants de Productes Ceràmics per a la Construcció de les Illes Balears es va reunir dimecres horabaixa a Vilafranca amb l'objectiu d'avaluar i d'afrontar la crisi més forta que aquest sector pateix des de les darreres dècades, perquè ja dura més d'un any i mig.

Segons aquesta entitat, que agrupa la majoria de teuleres de Mallorca, arran de la crisi de la construcció, aquests darrers mesos ja han tancat dos establiments a Vilafranca, un a Lloseta i un altre a Pòrtol. A més, la resta de fàbriques ja produeixen un 50% menys que en èpoques de bonança.

Els motius que afavoreixen aquesta conjuntura són l'arribada massiva de material de la Península i la gran competència que sofreixen els petits teulers des de les dues grans fàbriques de material ceràmic existents a Mallorca.

El president de l'agrupació, Antoni Bauçà, manifestà que «davant d'aquesta situació, empitjorada per la crisi del sector de la construcció, i amb l'agreujant de la demanda de material ceràmic amb certificats de qualitat, no ens queda més remei que adequar-nos a un sistema de qualitat per competir».

Antoni Nicolau, vocal de l'Associació i teuler de Vilafranca, matisà que amb l'anterior Govern del Pacte de Progrés es formulà un diagnòstic sobre les dificultats de la producció per elaborar així un pla de xoc. Ara, els responsables del gremi preparen l'assessorament d'una empresa que els ajudi a millorar els productes i a modernitzar les empreses a fi d'aconseguir la «Q» de qualitat que els permeti competir en el mercat.

A tall de conclusió, l'Associació de Teulers manifestà el seu compromís d'aconseguir que el Govern legalitzi alguns establiments, ja que la seva situació urbanística irregular ha frenat les inversions a les fàbriques. Segons Antoni Bauçà, «volem que es legalitzin les fàbriques per poder invertir en qualitat i per evitar el fet de veure com es van tancant teuleres».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.