muy nuboso
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
11°

L'Ib-salut pretén equiparar l'estada hospitalària a la mitjana de l'Estat

Garantirà que els pacients no estiguin ingressats més del necessari

El servei balear de salut, Ib-salut, s'ha marcat com un dels objectius prioritaris igualar al màxim l'estada mitjana als hospitals amb la resta de centres sanitaris de l'Estat espanyol. Per això, en els recentment signats contractes de gestió, cada hospital de les Illes assumeix una estada mitjana d'hospitalització segons les especialitats, que es compromet assolir.

Per marcar el barem de cadascun dels hospitals s'agafa la mitjana estatal i, si el centre en qüestió té un registre mitjà al conjunt de l'Estat, es fixen com a mirall els centres que presenten una millor mitjana i que tenguin unes característiques semblants.

El director assistencial de l'Ib-salut, Luis Alegre, explicà que per obtenir una atenció sanitària de qualitat s'ha de garantir als pacients que «seran a l'hospital tan poc temps com sigui possible».

D'aquesta manera, Son Dureta presenta 7,54 dies com a estada mitjana el 2004, mentre que el 2003 l'estada mitjana en aquest hospital era de 7,95 dies. Per la seva banda, l'Hospital de Manacor ha experimentat un lleuger increment en la mitjana i ha passat de 6,92 a 6,94 dies que es requereixen enguany.

L'augment més notable és el que ha patit Son Llàtzer, que ha passat dels 6,72 dies de mitjana que passava un pacient en aquest centre el 2003 als 7,78 que hi passa al 2004. Aquesta pujada de l'estada dels malalts es deu a la «incorporació gradual de serveis per donar resposta a la seva població de referència», que ha crescut des de la seva inauguració. En qualsevol cas, assegura Alegre, «l'objectiu d'enguany és reduir el temps d'estada, que s'ha vist incrementat també en part per la incorporació de tractaments més complexos».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.