cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 25°
27°

El bisbe Jesús Murgui presideix la Festa de Monti-sion més sentida

La celebració tancà les commemoracions dels 50 anys de la carretera


La Festa de Monti-sion, celebrada ahir, es convertí en una de les més emotives dels darrers anys. La festa tancà els diferents actes de commemoració del 50è aniversari de l'obertura de la carretera que puja al puig per part dels veïns de Porreres. El bisbe de Mallorca, Jesús Murgui, presidí la missa al pati de Monti-sion, que fou concelebrada per 16 capellans. En el sermó, Murgui es referí al fet històric com «una de las pàgines més boniques de la història de Porreres i Monti-sion», un fet que demostrà «la fe i la convicció d'un poble», digué Murgui, que va concloure: «Aquí teniu un gran tresor i el camí que feren fa 50 anys condueix al vostre tresor de Porreres: la Mare de Déu de Monti-sion».

Poc abans de la missa, la Philarmònica de Porreres oferí un concert, que tingué com a acte central l'homenatge al seu músic més antic, Llorenç Cerdà Ramis, que s'estrenà a la formació en la Festa de Monti-sion de 1929. Ahir, 75 anys després, el seu bombardí tornà a tocar un repertori elegit per ell mateix. Llorenç s'emocionà quan va rebre els presents que li lliurà el batle de Porreres, Joan Sastre, i els components de la banda. En el marc de les emocions, però, el director de la formació musical, Antoni Martorell, donà a conèixer un fet que qualificà de «trist»: la retirada per decisió pròpia del músic Antoni PicornelVila després de 50 anys de pertànyer a la banda.

A la festa hi assistiren unes 3.000 persones, que aprofitaren el dia de sol per gaudir del monestir. Molts hi anaren a peu en romeria i altres, en vehicles.

La comitiva d'autoritats estigué integrada pels polítics locals, la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, i el conseller d'Educació i Cultura del Govern, Francesc Fiol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.