algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 23°
26°

El fiscal demana 13 anys al xinès que matà el seu germà a Palma

La defensa i l'acusació reconeixen errors materials en el procés

El fiscal sol·licità ahir que Zouliang Li, el ciutadà xinès que el passat 31 d'agost matà el seu germà al carrer Socors de Palma durant una baralla, sigui condemnat a 13 anys per un delicte d'homicidi, o bé que es repeteixi el judici. A finals de 2003, un jurat popular trobà culpable Zouliang Li d'un delicte d'homicidi imprudent i el jutge li imposà una condemna de 16 mesos de presó.

En les al·legacions presentades ahir, el fiscal considerà que hi hagué alguns errors materials en el procés que no justifiquen la decisió de dictaminar homicidi per imprudència. En aquest sentit, destacà que el jurat no fou capaç d'afirmar que l'acusat clavàs el ganivet a la víctima amb intenció de matar-lo ni que el mort fos qui empunyàs l'arma en primer lloc pel que, segons conclogué, l'única alternativa viable és l'homicidi dolós.

Per la seva part, l'advocat també reconegué la presència d'aquests errors materials en la sentència i que el jurat «no fou capaç de discernir totalment els fets», encara que considerà que, malgrat això, el veredicte és «correcte i congruent». El passat 31 d'agost, Zouliang Li matà el seu germà Bao Li d'una punyalada després d'una forta discussió entre els dos. L'acusat, que es troba a Espanya en situació il·legal, no acudí ahir a la vista.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.