algo de nubes
  • Màx: 19.14°
  • Mín: 9.02°
18°

Devers 6.000 poblers celebren a Crestatx el tradicional pancaritat

Veïns de Campanet i Llubí realitzaren també les seves romeries

E.D./C.M.Comarca.
Al voltant de 6.000 persones es van donar cita ahir a l'Oratori de Crestatx per celebrar el seu tradicional pancaritat. La jornada festiva va començar ben prest a sa Pobla. A les nou menys quart del matí i com mana la tradició, al voltant de 1.500 persones, entre els quals es trobaven el batle de sa Pobla, Antoni Serra, i diversos regidors del Consistori, es van reunir en l'església de Sant Antoni Abat i després de recollir la imatge de Santa Margalida, van iniciar el recorregut a peu fins a l'ermita de Crestatx.

Després de la celebració de l'ofici religiós i l'ofrena del bes a la santa, els poblers van començar a preparar el tradicional menjar a l'aire lliure. El bon temps que va regnar durant tot el matí va permetre que nins, joves i majors gaudissin de la jornada festiva. Nombroses taules es dispersaven per l'esplanada al costat de l'oratori, i sobre les taules no faltava el tradicional arròs pobler i les panades. Ensaïmades i rubiols van posar la nota dolça al menjar.

No van voler perdre's tampoc aquesta cita el president del Govern balear, Jaume Mates; el president del Parlament i batle d'Inca, Pere Rotger; el conseller de Medi Ambient i exbatle de sa Pobla, Jaume Font; la consellera de Cultura del Consell de Mallorca, Dolça Mulet; i el diputat electe per al Congrés i secretari general del PSIB-PSOE, Francesc Antich.

La pluja que va començar a caure després del dinar no va impedir que la festa es perllongués al llarg del capvespre. El mal temps no aconseguí deslluir la festa dels campaneters que fins passades les sis del capvespre es reuniren a l'ermita de Sant Miquel. Els quintos, que reberen un cuixot i una porcella, foren els protagonistes amb la tradicional pujada al pi ensabonat.

Durant el capvespre de dilluns els veïns de Campanet s'encarregaren d'anar a cercar el pi al bosc de Monnàber per a la festa d'ahir. El municipi d'Alcúdia també va celebrar ahir el seu tradicional pancaritat. A Llubí un grup de veïns es va concentrar en la plaça de l'església i des d'allà va iniciar la pujada a peu fins a l'ermita del Sant Crist, on es va oficiar una missa, presidida per Francesc Munar, rector de Son Carrió i s'Illot.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.