algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Una experta en fecundació defensa els beneficis dels bebès «a la carta»

Yolanda Cabello repassa les diferents aplicacions d'aquestes tècniques


La subdirectora del Laboratori de Reproducció Assistida de l'Institut Balear de la Infertilidat, Yolanda Cabello repassà les aplicacions de la reproducció assistida i recordà que el segon nadó «dissenyat a la carta», que naixerà pròximament a la Gran Bretanya, podrà ser el possible donant de medul·la òssia que permeti salvar la vida del seu germà de quatre anys malalt de leucèmia. L'experta recordà que la primera experiència en aquest sentit es produí l'octubre passat als Estats Units, on se seleccionà un embrió sa que posteriorment salvà la vida de la seva germana.

Durant la conferència «Aplicacions actuals de la reproducció assistida» que impartí ahir a la UIB, l'experta va fer una repassada exhaustiuva a les diferents aplicacions d'aquestes tècniques entre pacients estèrils, dones que volen tenir un fill elles soles o per evitar malalties genètiques.

Yolanda Cabello emfasitzà sobre el Diagnòstic Genètic Preimplantacional que tracta d'establir un diagnòstic de «salut genètica» a l'embrió abans de procedir a la seva transferència a l'úter matern per a la seva implantació. D'aquesta manera, explicà la biòloga, «podem descartar embrions que presentin alguna alteració dels gens o cromosomes i transferir exclusivament els que puguin originar un embaràs amb desenvolupament d'infants normals.

Aquestes tècniques també permeten evitar la transmissió de virus com el VIH o el virus de l'hepatitis C de pares a fills a través de rentat del semen del pare, per exemple. Cabello recordà que els objectius de l'Institut Balear d'Infertilitat és millorar la qualitat de vida, aportar millores en el tractament, apropar els tractaments als ciutadans de les Illes i disminuir els embarassos múltiples que es produeixen sovint amb les tècniques de reproducció assistida.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.