algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.38°
15°

L'Ajuntament mantindrà la ZAR situada a l'Olivar i Banc de s'Oli

Cort també preserva l'adaptació parcial per a vianants de Blanquerna


El tinent de batle de Trànsit i Transports de Cort, el popular Àlvaro Gijón, donà a conèixer ahir que el Consistori mantindrà sense cap canvi la Zona d'Aparcament Restringit (ZAR), situada entre l'Olivar i el Banc de s'Oli, que Cort posà en marxa el 17 de febrer passat.

Així mateix, el piló retràctil ubicat a la volta de la Mercè romandrà abaixat entre les 10.00 i les 12.00 hores, com ja passava. Per acabar, el carrer Blanquerna continuarà sent per a vianants als trams compresos entre Ticià i Ausiàs Marc, i entre aquest carrer i el del Pare Francesc Molina.

El Consistori ha pres aquesta decisió després de la polèmica sorgida durant les darreres setmanes entre els veïns i els comerciants en ambdues zones. Convé recordar que així com els primers sol·licitaven al Consistori que no efectuàs cap canvi, els segons demanaven tot el contrari, argüint que les vendes havien baixat de manera considerable arran de les mesures circulatòries més recents adoptades per Cort.

De fet, el 23 de març passat la patronal Afedeco demanà que es retiràs la ZAR, que els pilons romanguessin abaixats en horari comercial i que els vehicles poguessin circular pel centre de Blanquerna.

Fa més poc, el 30 de març passat l'Associació de Veïns i Comerciants Banc de s'Oli i l'Associació de Veïns i Comerciants Velázquez-Porta de Sant Antoni reiteraren el seu suport a les mesures adoptades per l'Ajuntament. En canvi, diverses desenes de comerciants de les zones de Velázquez, els Caputxins, la Mercè, Sant Miquel i l'Olivar es concentraven davant de Cort amb el lema «No volem piló ni ZAR».

Gijón indicà ahir que l'opció triada «és la millor, ja que no es perjudica el comerç i es beneficia els ciutadans». El regidor va afegir que el Consistori palmesà està decidit a aplicar el pla de mobilitat «tal com s'havia previst».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.