algo de nubes
  • Màx: 20.45°
  • Mín: 13.93°
20°

Defensa de la llengua al Parlament de Catalunya

Diverses entitats descriuen la situació del català

90014
Els membres de les entitats balears ahir al Parlament.

C.DOMÈNEC. Barcelona.
Diverses entitats de les Balears han viatjat a Barcelona, invitades pel Parlament de Catalunya, per explicar la situació actual de la llengua catalana. El nou president de l'Obra Cultural Balear, Sebastià Frau, va descriure la situació lingüística de les Balears acompanyat de Josep Bernat, de Joves per la Llengua; Mar Rescalvo de Cal Menorca, i Joan Antoni Bonet de la Plataforma per la Llengua d'Eivissa i Formentera. El debat sobre la situació lingüística als territoris de parla catalana va comptar, també, amb la col·laboració d'Acció Cultural del País Valencià, representada per Eliseu Climent, i la Federació d'Escoles Valencianes a través de Diego Gómez. Cada entitat va expressar el seu punt de vista als diputats catalans.

El president de l'Obra Cultural Balear, declarà que «el gran dilema de la llengua catalana no és el de la unitat, que ja ningú qüestiona, sinó el seu vertader ús social i la manca de polítiques actives al seu favor». Sebastià Frau va reclamar que en temes de llengua, «els catalans s'han d'implicar més, com ho fa París quan la llengua francesa té problemes al Quebec».

El representat de Joves per la Llengua durant la comissió sobre política lingüística al Parlament, Josep Bernat, va citar les actuacions de la seva entitat, basada en el voluntariat i protagonista d'algunes mobilitzacions massives com el Correllengua o l'Acampallengua. Bernat va dir que «la llengua no ha de ser un tema polític».

Mar Rescalvo, membre de Cal Menorca, va queixar-se de la situació present del català i va sol·licitar ajuda als parlamentaris. La jove representant menorquina es va mostrar desconfiada de les directrius polítiques de la nova televisió balear perquè creu que «en comptes d'unificar la llengua, la podria dividir a partir dels seus dialectes». Rescalvo esmentà que «ara s'exigeix menys coneixement del català per accedir a l'administració pública».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.