algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
12°

La nova coordinadora pel territori farà accions en campanya electoral

El PP acusa els partits d'esquerra de ser l'impuls «d'aquestes plataformes»

75796
Representants de diversos col·lectius «en defensa del territori» es reuniren ahir a la seu del GOB.

J.T / R.G. Palma.
La nova Coordinadora «pel territori», constituïda «per defensar Mallorca de les agressions al medi ambient de les institucions», durà a terme mobilitzacions durant la campanya per a les pròximes eleccions generals.

Segons Miquel Gelabert, un dels portaveus d'aquesta unió de plataformes, tant el Partit Popular com Unió Mallorquina es mereixen un vot de càstig dels ciutadans, «ja que estan incomplint el seu propi programa electoral, que no preveia per exemple cap autovia entre Inca i Manacor».

Per aquest motiu i perquè part del finançament del Pla de carreteres serà a càrrec del Govern de l'Estat, la coordinadora troba que els comicis al Congrés i al Senat -març del 2004- «representen una bona oportunitat de penalitzar els partits que ens governen».

Aquesta va ser una de les conclusions de la reunió mantinguda ahir a la seu del GOB pels col·lectius que integren la nova associació. En el decurs de la trobada, també es decidí crear una comissió organitzadora que serà l'encarregada de posar data a les accions que es duguin a terme a partir d'ara. La primera consistirà en una gran mobilització que tindrà com a escenari els carrers de Palma a principi del mes de febrer.

Les reaccions dels partits polítics que governen les institucions mallorquines davant la creació de la nova coordinadora no s'han fet esperar. El secretari general del PP, José María Rodríguez, assegurà que darrere de les plataformes hi ha els partits que «han perdut les eleccions, perquè no han fet examen de consciència i es dediquen a distreure el personal».

El dirigent popular afegí que «cap dels que vindran a la manifestació de Palma des de poblacions com Inca ho farà per la carretera vella. Es queixen i després són els primers que empren l'autopista». El responsable popular assegurà que la majoria de membres d'aquestes entitats són «militants» de partits d'esquerra que «donen una coartada als seus dirigents» per mantenir-se. A més, va qualificar la unió de les plataformes de «maniobra de distracció».

Per la seva banda el secretari general d'UM, Damià Nicolau, es mostrà respectuós amb les entitats «mentre no qüestionin la voluntat expressada pels ciutadans a les urnes». Segons Nicolau, cada associació hauria de defensar els seus objectius i aquesta unió «no serà bona per a cap de les quals i embullarà la gent».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.