algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

El port de Palma tanca l'any amb un total de 431 escales de creuers

G.A.Palma.
El port de Palma ha registrat enguany un total de 431 escales de vaixells en creuer turístic. D'aquestes visites, una vintena han correspost a unitats que ens han visitat per primera vegada o amb nou nom. L'Autoritat Portuària ha celebrat puntualment aquesta circumstància amb el lliurament de la tradicional mètopa commemorativa i que posa de manifest l'espectacular creixement de les flotes especialitzades en aquesta activitat turística durant la darrera dècada. De fet, la democratització del creuer turístic com a fórmula de vacances amb preus cada vegada més baixos ha suposat la transformació d'aquest sector destinat inicialment a minories per obrir-se al mercat de masses.

L'any passat el total d'escales ascendí a 463, seguint una tendència variable a l'alça a partir de 1995, que va registrar 246 visites davant les 155 de l'any anterior. Per la seva part, el 1999 conserva per ara el rècord, amb 490 escales. Aquest mes es comptabilitzaran fins al dia 31 un total de deu visites, davant les sis registrades l'any passat, fet que suposa un augment del 66'67 per cent coincidint amb el període de les festes nadalenques.

Entre aquestes visites destaquen les quatre realitzades per l'European Stars de Festival Cruises, consignat per Fills de Miguel Estela i que és l'únic creuer de gran port (58.600 tones i al voltant de 2.000 passatgers de capacitat) que manté els seus creuers rotatius per la Mediterrània amb escala setmanal a Mallorca durant la temporada baixa. A més d'aquest vaixell, el dia 1 es va registrar l'escala del britànic Aurora; el dia 12 van coincidir eThomson Spirit i l'Astoria; ahir i el pròxim dia 31 ens visitarà l'italià Costa Europa i el dia 25 ho farà eMona Llisa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.