algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

Castillo obrirà una unitat de salut mental per als més joves a Manacor

El nou projecte disposarà d'un pressupost de 240.000 euros

Manacor i la seva comarca disposaran l'any que ve d'una unitat de salut mental infantil i juvenil similar a la de Palma, que serà ampliada després d'haver atès, des de la seva creació l'abril de l'any passat, 2.666 menors amb malalties psiquiàtriques.

La consellera de Salut, Aina Castillo, va visitar ahir la unitat de la capital balear, ubicada a l'hospital de la Creu Roja, on va anunciar aquestes millores i va informar a més que en el 2005 podria posar-se en marxa a Son Dureta un centre d'hospitalització breu també destinat a menors amb malalties mentals.

Castillo, que va estar acompanyada, entre d'altres, pel coordinador autonòmic de Salut Mental, Miguel Echevarría, va subratllar que la de Palma és «l'única unitat de tot Mallorca» especialitzada en el tractament psiquiàtric d'al·lots i de joves, la qual cosa comporta una intensa activitat que no basta per atendre tots els malalts.

La unitat de Palma, que ara inclou tres psiquiatres, tres psicòlegs, un infermer, un treballador social i dos administratius, serà ampliada amb un psiquiatre, un psicòleg i altre infermer.

Aquest augment de personal i les obres necessàries per a l'habilitació al centre de salut de Manacor de la nova unitat, com també la contractació dels professionals que l'atendran (un psicòleg, un psiquiatre, un infermer, un treballador social i un administratiu), disposaran d'una partida de 240.000 euros inclosa en els pressuposts de la Conselleria de Salut.

Echeverría explicà que, a causa de la insuficiència dels recursos actuals a Mallorca, la llista d'espera dels pacients amb malalties lleus inclou 260 persones que esperen uns tres mesos, mentre que la llista de malalties més greus en conté 50 i la demora arriba al mes i mig.

Respecte del projecte d'obrir a Son Dureta una unitat d'hospitalització breu per a malalts mentals menors, Castillo va precisar que encara que existeix ja un espai específic per a trastorns alimentaris, l'objectiu és tenir un centre per a un altre tipus de malalties.

«Amb tot això no solucionarem els problemes, però contribuirem a millorar l'atenció mental de la població infantojuvenil», va afirmar la consellera Castillo. Echevarría detallà que els trastorns més freqüents en els menors són les alteracions greus de la conducta, com la hiperactivitat. També abunden els trastorns anímics com la depressió, l'ansietat i les toxicomanies.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.