algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
15°

Antich adverteix Munar que el pacte amb el PP li passa factura

El cap del PSIB criticà també els pressuposts en el brindis nadalenc


El secretari general del PSIB-PSOE, Francesc Antich, advertí ahir la presidenta d'Unió Mallorquina (UM), Maria Antònia Munar que el pacte amb el PP tindrà conseqüències negatives per a ella dins el seu partit. El dirigent socialista realitzà aquest advertiment en el brindis de Nadal i Cap d'Any que tradicionalment ofereix el PSIB-PSOE.

En concret, Antich considerà que l'aparició d'un sector crític oposat a l'oficial, que en el Congrés de dissabte a Son Reus va obtenir el suport d'un 20 per cent dels compromissaris, «demostra que de cada vegada més s'estan difuminant les diferències entre les polítiques del PP i d'UM i hi ha més dificultat per diferenciar-les».

De fet, el secretari general del PSIB-PSOE va arribar a afirmar que la formació nacionalista «és esclava de les polítiques del PP». D'altra banda, Antich va opinar sobre la Llei d'acompanyament dels pressuposts i sobre els comptes definitius, que es comencen a debatre avui al Parlament. El portaveu socialista va avançar que «hi ha fonament suficient per al·legar contra la Llei d'acompanyament -davant del Tribunal Constitucional-», i que en aquest sentit «els serveis ja estan estudiant impugnar-la».

Segons Antich, el pressupost que es debat avui «no és l'adequat si miram les necessitats dels ciutadans» perquè «rebaixa les polítiques socials» i suposa una tornada a la «balearització» -edificació massiva a la costa- de les Illes.

Així mateix, el secretari general dels socialistes aprofità l'ocasió per referir-se a la crisi oberta a ses Salines, on un regidor del PP ha romput la disciplina de vot. «L'única cosa que en puc dir és que si el PSOE participa en cap govern ho ha de fer arribant a acords amb partits, no amb gent que hagi deixat els partits. El PSIB sempre ha estat en contra de pactar amb trànsfugues, a diferència d'altres partits en aquesta Comunitat Autònoma. Jo he vist el PP pactar amb trànsfugues a Maria de la Salut i, per tant, difícilment pot donar cap classe de lliçó en aquests temes; nosaltres no pactarem amb trànsfugues», va postil·lar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.