algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

Munar: «Serem lleials al PP com ho vàrem ser amb el Pacte; el que està firmat s'ha de complir»


L'endemà del congrés d'Unió Mallorquina, Maria Antònia Munar va assegurar que el seu objectiu prioritari és mantenir el pacte amb el PP fins que conclogui l'actual legislatura. «Serem lleials al PP com ho fórem al Pacte i el que hem firmat ha de complir-se fins al darrer dia», declarà a aquest diari Munar, qui va recalcar que el congrés, amb gairebé un 20 per cent de vots del sector crític, «no s'ha tancat en fals».

«Ha estat un congrés de debat i hem actuat amb total transparència. Al final ha guanyat una opció per una gran majoria de vots», subratllà. Munar considera que al congrés de dissabte havien de tractar-se «alguns assumptes que només sortien al carrer i als diaris». «El més lògic és que els temes es discuteixin en un congrés i en el nostre les coses han quedat molt clares; tots estam d'acord que la millor fórmula és governar en solitari, però no tenim majoria absoluta i s'havia de pactar amb un altre partit», reflexionà Munar.

En qualsevol cas, Munar reiterà que UM tindrà una actitud responsable «i no farà el mateix que el PSM, que era al Govern i feia oposició». «Nosaltres som d'una altra manera».

De cara al futur, Munar espera que els integrants del sector crític treballin pel partit i que acatin la decisió del darrer congrés. «Els dirigents crítics d'UM han d'acatar la decisió de la majoria dels militants», demanà. Munar està convençuda que UM, en concloure la legislatura, podrà presentar «un balanç positiu a electors i militants».

Les diferents formacions polítiques d'esquerres de Balears van opinar sobre el desenllaç del congrés d'UM. La secretària general de la Federació de Socialistes de Mallorca, Francina Armengol, va assenyalar que la «divisió patent en qüestions ideològiques» és «el resultat del canvi de pacte que ha realitzat» aquest partit mitjançant la seva aliança amb el PP. Pel portaveu del PSM, Pere Sampol, Munar «haurà d'acostumar-se» a tenir oposició, interna i «també externa», a causa del canvi en la seva línia política. La portaveu d'Els Verds, Margalida Rosselló, va dir que UM ha demostrat «que està molt còmoda» pactant amb el PP, però que aquesta unió «té un cost polític».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.