algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
13°

Madrid corregeix les deficiències de les obres del centre de Cabrera

Medi Ambient assegura que els abocaments no són perjudicials


Ahir expirava el termini que la Conselleria de Medi Ambient havia concedit a l'empresa constructora, l'entitat semipública Tracsa, del centre de visitants del parc nacional de Cabrera que el Ministeri de Medi Ambient està construint a la Colònia de Sant Jordi, perquè aquesta esmenàs les deficiències que han derivat en l'abocament de llots a la platja del Dolç.

La Conselleria va obrir expedient per les obres del centre de Cabrera fa uns quinze dies i precisament ahir un equip de tècnics del Govern comprovaren in situ que l'empresa estava instal·lant una nova conducció amb un emissari submarí per evitar l'abocament.

Tanmateix, la instal·lació del nou emissari submarí per a la conducció dels líquids no havia de quedar conclosa fins ahir horabaixa, per la qual cosa ahir dematí les taques marrons procedents de la barreja d'argila i aigua continuaven apareixent a la vorera de la platja del Dolç a la Colònia. Aquestes taques líquides són el resultat de la mateixa aigua mesclada amb arena que sorgeix en el subsòl dels fonaments en el solar on s'ha d'establir el futur centre per a visitants. Aleshores aquests llots s'han d'expulsar fora del recinte i s'aboquen directament a la mar del Dolç.

Des de la Conselleria de Medi Ambient també es va confirmar que els tècnics extragueren mostres de les taques obscures de la vorera de la mar per tal d'analitzar-les i detectar-ne la perillositat. No obstant això, sembla que els abocaments a l'aigua no són gens perjudicials per a la salubritat de la costa salinera, ja que es tracta únicament d'una mescla d'arena i aigua de la mar. «En cap cas no afecta ni l'ecosistema marí ni la posidònia», explicaren ahir des de la Conselleria de Medi Ambient.

En qualsevol cas, les mostres de l'analítica realitzada ahir a la platja del Dolç de la Colònia es traslladaran el proper dimarts als laboratoris perquè allà es puguin confirmar finalment els resultats definitius.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.