algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

La propietat de les fonts Ufanes obre les portes el cap de setmana

Les pluges han fet que les fonts brollin de dimecres ençà

LL.PLANAS.Campanet.
Les pluges dels darrers dies han tornat a provocar un dels fenòmens hidrològics més espectaculars de Mallorca: el sorgiment de les fonts Ufanes a la finca de Gabellí Petit, a Campanet, declarades monument natural pel Govern balear des de l'any 2001.

Les Ufanes començaren a brollar dimecres passat, després de les intenses pluges, quan l'aigua surt a la superfície des de la mateixa terra pel vessament cabalós per saturació de l'embassament subterrani a la terra calcària de la finca.

La propietat de Gabellí Petit ha anunciat que les portes del camí cap a les fonts seran obertes dissabte i diumenge entre les 9 i les 17 hores per a aquelles persones que hi vulguin fer una visita. Fonts de la propietat han explicat que aquesta decisió «és per voluntat pròpia i esperam que la gent es comporti d'una manera cívica» i afegiren que hi haurà persones al seu càrrec vigilant les visites.

A partir de la declaració de monument natural de les fonts Ufanes, que obliga els amos a obrir les portes de la finca quan les fonts brollen, hi ha hagut una sèrie de diferències entre aquests i la Conselleria de Medi Ambient per la manca de regulació i la dificultat per dictaminar quan s'han de permetre les visites, ja que es tracta d'un fenomen espontani.

Sobre aquesta situació, l'actual conseller de Medi Ambient, Jaume Font, explicà ahir que s'està treballant en la reglamentació d'aquestes visites, la qual podria estar acabada en el termini d'un any. Al mateix temps va expressar la seva satisfacció per la decisió de la propietat d'obrir les portes durant aquest cap de setmana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.