algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

El Govern i l'Ajuntament impulsen la creació d'un Mercamanacor a la ciutat

Pretén esdevenir una macrocooperativa per canalitzar productes agroalimentaris

66346
Moner es reuní a Manacor amb el batle Pastor i anuncià importants projectes.


A semblança del de Palma o de Barcelona, la Conselleria d'Agricultura i Pesca i l'Ajuntament de Manacor estudien la viabilitat de crear un futur Mercamanacor. El gran trànsit i la comercialització de mercaderies agrícoles i matèries primeres procedents del camp manacorí ha fet plantejar a l'administració local la necessitat d'obrir les portes d'una macrocooperativa a la qual es podria acollir el gran volum de producció que genera el sector primari en aquest municipi.

Des de Mercamanacor es fixarien els preus de mercat dels productes agroalimentaris, que després es destinarien als diferents mercats d'arreu de la comarca. En el marc d'aquesta gran cooperativa, també es definiran els canals de comercialització dels productes agrícoles, ramaders i pesquers de la contrada. No obstant això, aquest projecte encara està en fase embrionària i la consellera d'Agricultura, Margalida Moner, va explicar que de moment se n'estudiarà la viabilitat. El batle de Manacor, Antoni Pastor, recordà que en aquests moments està en marxa un polígon agroalimentari que «és la primera passa per consolidar un Mercamanacor».

La consellera Margalida Moner, en la que fou la seva primera visita oficial a la ciutat, anuncià ahir importants inversions en matèria de reguius i aprofitament d'aigües depurades. La Conselleria d'Agricultura i Pesca té pressupostat invertir en aquest municipi més de dos milions i mig d'euros, encaminats a millorar i condicionar una xarxa hídrica potencialment important, però que actualment presenta múltiples deficiències.

El primer projecte a desenvolupar que anuncià Moner és la millora i el condicionament de l'antiga canaleta d'aigua potable de la vall de la Nou. L'objectiu és el condicionament de l'obsoleta xarxa perquè pugui ser aprofitada per una nombrosa comunitat de regants.

Segons la consellera, el projecte puja a uns 500.000 euros i beneficiarà al voltant de vuitanta regants de l'indret. L'actuació abraçarà una superfície total d'entre 40 i 50 hectàrees. Entre el mes de març i abril, es podria començar a executar i les obres conclourien a final de l'any que ve.

Així mateix, la possibilitat de constituir una comunitat de regants a Cales de Mallorca que poguessin regar amb aigua depurada també és un altra iniciativa fixada des de la Conselleria per 2 milions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.