nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Llauger: «El soterrament del passeig marítim és car i molt complicat»

L'enginyer acusà Cort en la inauguració de les jornades del front marítim

L'enginyer de camins, canals i ports Miquel Àngel Llauger protagonitzà la primera conferència de les jornades sobre el front marítim de Palma, organitzades pel Col·legi d'Arquitectes de Balears.

Llauger va dividir el seu parlament en tres parts: un recorregut històric sobre com s'ha configurat el front marítim; els problemes actuals que presenta la primera línia de mar a Palma i una referència al debat que afecta els diferents projectes que l'Administració té per a la zona.

L'expert va ser taxatiu a l'hora de valorar la iniciativa de Cort de soterrar el passeig marítim. «Crec que l'Ajuntament s'ha precipitat anunciant aquest projecte. Soterrar el marítim és molt car i tècnicament complicadíssim. A més, abans s'hauria de realitzar un exhaustiu estudi de les conseqüències mediambientals i socials que aquesta gran obra provocaria. Crec que cal obrir-ne un ample debat ciutadà».

En relació a la futura ubicació del palau de congressos, Llauger es decantà pel polígon de Llevant: «Treure el projecte d'allà seria una mena d'estafa a un barri tan degradat». En aquest sentit, considerà l'opció del moll Vell com la «menys adequada», «ja que devora la mar s'han d'instal·lar usos bàsicament marítims».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.