algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

«Està garantit que el cable tindrà un impacte mínim a Santa Ponça

Matas diu que no es faran grans infraestructures, perquè anirà soterrat

J.T. / EFE.Palma.
El president del Govern, Jaume Matas, va «garantir» ahir que l'impacte mediambiental que el cable elèctric tindrà sobre Santa Ponça serà «mínim». L'Executiu confirmà ahir que aquest nucli de Calvià serà el punt d'entrada i de sortida del cable que unirà Mallorca amb la Península i amb Eivissa. Els socialistes criticaren ahir que el Govern no hagi previst els terrenys per a les instal·lacions i consideren que seran necessàries unes 12 hectàrees a Santa Ponça i sis més a Eivissa, que no estan reservades en els plans territorials.

Matas assegurà ahir que l'activació del projecte no suposarà la construcció de grans infraestructures, perquè la instal·lació anirà soterrada. El president va admetre que existeix per part del batle de Calvià, Carlos Delgado, una «preocupació lògica» pel fet que el cable pugui tenir un impacte ambiental sobre la zona i un perjudici per als ciutadans. El responsable de l'Executiu afirmà que hi ha «garanties» que les molèsties seran mínimes.

Segons el president, la «gran notícia» és que les Illes «quedaran conectades per cable amb la Península, cosa que permetrà als consumidors posar fi al monopoli tradicional que els impedia accedir a la liberalització del mercat de l'energia». A partir de la posada en funcionament d'aquesta instal·lació, els clients balears «podran accedir als descomptes i als beneficis» que ja es practiquen on sí que hi ha competència.

Per la seva banda, el grup parlamentari socialista considerà «molt preocupant» que el Govern parli dels enllaços per cable sense tenir en compte els terrenys on ubicar les instal·lacions necessàries. El diputat Valentí Valenciano recordà que el cable no es pot connectar directament a la xarxa i que caldrà una infraestructura d'una superfície aproximada de 12 hectàrees per a la connexió. Valenciano trobà «necessari» conèixer el territori per a les instal·lacions, perquè no són previstes als plans territorials, i criticà que el PP faci grans propostes que «queden en no-res», ja que no s'hi tenen en compte les planificacions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.