algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 13°
14°

La Plataforma contra l'entrada del gasoducte pel Carnatge reprendrà les mobilitzacions

Serà present el dia 29 a Sineu amb un estand

I.P.Palma.
Bartomeu Rosselló, portaveu de la Plataforma ciutadana per al desmantellament de la central de Sant Joan de Déu i contra l'entrada del gasoducte per l'espai natural del Carnatge, anuncià ahir que «tornen les mobilitzacions».

Rosselló avançà que l'entitat serà present a la manifestació del pròxim dia 29 a Sineu contra l'autovia, en la qual tindrà un espai propi.

El representant afegí que el 2 de desembre tindrà lloc una reunió informativa, a les 20.30 hores al local parroquial del Coll d'en Rabassa, en la qual es tractarà de «l'ampliació de l'aeroport i l'entrada del gasoducte per Sant Joan de Déu». Un dia més tard, la Plataforma presentarà a Brussel·les, a la Comissió Europea, les al·legacions «contra l'ampliació de Son Sant Joan».

Així mateix Rosselló, afirmà que «demanarem explicacions per l'impacte ambiental, i sobretot de seguretat, que implica l'entrada del gasoducte per un nucli urbà».

El portaveu de la Plataforma, que agrupa més de quaranta entitats ciutadanes de les zones de Can Pastilla, el Molinar, el Con d'en Rabassa, l'Arenal i Son Ferriol, explicà que el fet de reprendre les mobilitzacions és determinat per la confirmació, tal com publicava ahir aquest diari, que Sant Joan de Déu serà el punt d'arribada del transport de gas natural des de la Península.

Des de l'entitat ciutadana, ho consideren «una irresponsabilitat absoluta, perquè no es pot preveue cap pla d'emergències amb garanties». Per aquest motiu, el portaveu manifesta que és necessari «respondre amb contudència davant d'aquesta agressió manifesta».

Des de fa dos anys, la Plataforma lluita contra l'entrada del gasoducte per l'àrea del Carnatge i a favor del desmantellament de Sant Joan de Déu i s'ha manifestat en moltes d'ocasions. En aquest sentit, el representant de l'associació afirma que «tot aquest temps hi ha hagut moltes promeses que després s'han incomplert».

Rosselló recorda que la central de Sant Joan de Déu s'havia de llevar i integrar al Caranatge, «per convertir la zona en un parc forestal; de moment, simplement està aturada».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.