muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
17°

Un vial per a vianants i bicis unirà sa Font de sa Cala i Canyamel

La Sala aplica un conveni de 1987 amb els propietaris del golf

M.FUSTER. Capdepera.
La construcció d'un nou vial que unirà sa Font de sa Cala amb Canyamel destinat només als vianants i ciclistes és un dels projectes que l'Ajuntament de Capdepera vol dur endavant ja que és una antiga reivindicació que data de l'any 1987. El delegat d'Urbanisme, Antoni Muntaner (Es Grup), ha manifestat que «es tracta d'una antiga reivindicació i que quasi segur que es podrà dur a terme amb el consens de tots els partits amb representació municipal, perquè gairebé quasi tots els dúiem al programa electoral».

La construcció d'aquest vial no suposaria cap inversió per part de l'Ajuntament, ja que «forma part d'un conveni que es va signar l'any 1987, en el qual, la propietat del Golf de Canyamel es va comprometre a sufragar les despeses d'aquest camí a canvi de ells poder fer la urbanització i el camp de golf. En aquell moment també va cedir uns terrenys d'alt valor paisatgístic que ara són propietat de l'Ajuntament».

El projecte ja està gairebé enllestit. «Ara només manca que tots els partits hi estiguin d'acord. Fa uns dies ho vaig mostrar als grups de l'oposició i tot i que no es varen manifestar respecte d'això, va semblar que els agradava», expressà Muntaner. La idea és que el camí parteixi des del golf de Canyamel limitant la propietat per no haver de recórrer a expropiacions dels veïns i passaria pels envoltants del talaiot es Claper des Gegant fins a la Font de sa Cala.

El vial tindrà una extensió d'uns 2.500 metres i serà d'ús exclusiu per a vianants i ciclistes, ja que els vehicles motoritzats no hi tindran accés. «Els vianants podran contemplar de prop un paisatge de gran valor ja que els seus envoltants tenen la protecció d'Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI) i d'Àrea Rural d'Interès Paisatgístic (ARIP)», comenta el delegat d'Urbanisme.

Quan es va signar el conveni amb la propietat s'estipulava que aquesta es faria càrrec del cost de l'obra «excepte la quantitat de 2,6 milions de les antigues pessetes, que ara s'haurà d'actualitzar», explicà Muntaner, que vol fer efectiu «un dels projectes més reivindicats i que fins ara no hi hagut voluntat política per posar-lo en funcionament».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.