algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
13°

Autoritat Portuària ampliarà el moll Vell i en negociarà amb Cort la gestió

L'objectiu de l'Ajuntament a mig termini és reconvertir la zona i «recuperar-la per als ciutadans»

El Consell d'Administració d'Autoritat Portuària va acordar ahir una ampliació, en 50.000 metres quadrats del moll Vell de Palma. En principi, i durant un període de transició de duració indeterminada, aquesta nova superfície integrarà serveis relacionats amb el transport de mercaderies i altres usos comercials. Segons el president de la institució, Joan Verger, les obres tindran un cost de 16 milions d'euros i la seva execució s'iniciarà en un període de 5 mesos.

D'altra banda, Autoritat Portuària ha començat a negociar la concessió a l'Ajuntament de Palma d'una superfície ja existent de 60.000 metres quadrats. La institució municipal gestionarà, en una primera fase, aquesta zona del moll Vell compresa entre el passeig Sagrera i el punt de control situat davant del Bar Varadero. Posteriorment, en una segona fase, Cort rebrà d'Autoritat Portuària la gestió de la resta del moll. En total seran 280.000 metres quadrats, comptant els 50.000 de nova construcció.

Segons va manifestar el tinent de batle d'Urbanisme, Javier Rodrigo de Santos, en els 60.000 m2 que passarà a controlar l'Ajuntament a partir de l'any que ve es preveuen actuacions urbanístiques que «tenen l'objectiu de reconvertir el moll Vell per tal de recuperar-lo per als ciutadans de Palma».

En aquest sentit, Urbanisme ja ha previst la possibilitat d'ubicar l'aparcament subterrani que en principi es volia fer al carrer Antoni Maura. Una altre equipament que pot acabar per instal·lar-se a la mateixa zona és el futur palau de congressos. Sobre aquesta qüestió, De Santos va confirmar que «és una de les opcions que es tenen en consideració, però no és l'única». Allò que sí va descartar el regidor va ser l'edificació del recinte firal al mateix moll Vell. «No és un projecte que es pugui dur a terme a cap emplaçament del port de Palma».

Així mateix, en relació a aquesta qüestió el portaveu del grup municipal socialista, Antoni Roig, va manifestar que «el PP ha enganat els ciutadans del municipi de Palma amb el recinte firal i la façana marítima». Roig recordà que els populars es van comprometre a ubicar ambdós centres al Polígon de Llevant.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.