nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Cort planteja construir el palau de congressos dins el moll Vell

L'Autoritat Portuària ha advertit l'Ajuntament de la complexitat del projecte

104072
El moll Vell ha estat objecte de multitud de projectes als darrers anys, i cap d'ells s'ha concretat.

L'Ajuntament de Palma valora la possibilitat d'ubicar el futur palau de congressos a la zona del moll Vell. Tot i que el projecte no està tancat, el desig de l'equip de govern de Cort s'inclina per un indret integrat a la façana marítima i que sigui proper al centre de Ciutat.

En aquest sentit, el tinent de batle d'Urbanisme, Javier Rodrigo de Santos, va assegurar que l'àrea on finalment es construirà el palau «no excedirà els límits situats entre el moll i l'actual edifici de Gesa». De Santos valorà com a «idònia» aquesta ubicació per la seva emmarcació estratègica, a uns minuts de l'aeroport i de ràpid accés per als vianants que circulin pel nucli de Palma.

Incidint en aquests comentaris, la batlessa de Palma, Catalina Cirer, assenyalava ahir que les preferències consistorials apunten que aquest «històric equipament» hauria de situar-se «el més a prop possible del nucli antic, i el moll Vell reuneix els requisits per poder albergar un edifici emblemàtic». A més, Cirer aprofità per descartar la zona de Portopí com a futura ubicació del palau de congressos.

Des de l'Autoritat Portuària el seu president, Joan Verger, reconeixia que des del departament d'Urbanisme de Cort li havien fet arribar la proposta i apuntà que «tècnicament és complex per les característiques del moll». Verger sempre ha manifestat que el seu interès per conèixer les intencions municipals a l'hora d'escometre l'anunciada renovació del moll Vell, i de tot el port de Palma en general. I és que Cort ha valorat en diverses ocassions el soterrament de la primera línia de l'autovia fins el passeig Sagrera i la possibilitat que l'explanada del moll comercial es destini a una gran zona d'oci. Precisament, aquest darrer plantejament va ser defensat per Lluís Ramis d'Ayreflor, actual conseller d'Hisenda i Pressuposts i home de confiança del president Jaume Matas, quan ocupava el càrrec de president de l'Autoritat Portuària.

En els propers mesos l'Ajuntament, en col·laboració amb altres institucions, perfilarà quin és l'ús que es dóna a l'espai que, en principi, estava reservat per convertir-se en la seu de la Copa Amèrica, que finalment no és disputarà a la badia. La intenció de les administracions és que el projecte definitiu estigui enllestit el 2004.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.