nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

Flaquer acusa el Pacte de provocar la «gran debilitat» del sector turístic

El PP evita comprometre's a definir el fons mediambiental en 6 mesos

J.T. / LL.L. Palma.
El conseller de Turisme, Joan Flaquer, va acusar ahir l'anterior Executiu del Pacte de menar el sector turístic «a una situació de debilitat extrema davant la demanda» i es mostrà en contra de les polítiques de davallada de preus promogudes pels touroperadors que, segons va dir, es remunten a la legislatura anterior.

En resposta a una bateria de preguntes presentades pels socialistes al Parlament, Flaquer també va acusar el seu antecessor, Celestí Alomar, d'adandonar els plans de modernització de l'oferta complementària promoguts per executius populars, «que són imprescindibles per ser competitius», i va informar que s'ha iniciat una campanya d'inspecció per garantir la qualitat dels serveis oferits pels establiments que practiquen el «tot inclòs».

El responsable també reconegué que els serveis d'arquitectura del Govern havien taxat les edificacions de Costa Nord en 3'7 milions d'euros, però que se'n pagaran 4'4 milions a l'empresa Valldemossa Producciones SL, perquè també s'inclou en el paquet la compra de les marques vinculades amb el centre cultural, i per la presència de l'actor Michael Douglas en una pel·lícula sobre eNixe adquirida pel Govern. Segons Flaquer, la presència de l'actor en cinc fires turístiques «no costarà res» al Govern.

D'altra banda, el PP i UM rebutjaren ahir una moció presentada pel PSIB-PSOE en la qual s'instava el Govern a definir en un termini màxim de sis mesos un projecte de fons mediambiental que tingués un pressupost mínim de 42 milions d'euros.

El diputat Celestí Alomar demanà a l'Executiu que «concreti» la idea del fons mediambiental i les altres fórmules exposades per contrarestar els efectes del desenvolupament turístic en el territori. Alomar recordà que el Govern havia parlat de fons mediambiental en la darrera fira turística de Hannover i que havia assegurat que hi destinaria 42 milions d'euros. Segons el socialista, «amb això reconeix que el turisme causa aquest problema -mediambiental».

Així mateix, el diputat socialista s'alegrà que l'hoteler Sebastià Escarrer es pronunciï ara a favor de l'esponjament de les zones turístiques. Alomar es referí al turisme com un tema d'Estat.

El popular Antoni Marí defensà el vot en contra de la moció assegurant que «l'opisició té la fixació que inventem alguna cosa que substitueixi l'ecotaxa, i puc assegurar que no se cerquen instruments que la substitueixin». En tot cas, assenyalà que «el Govern emprendrà polítiques mediambientals».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.