nubes dispersas
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
21°

Pimeco exigeix a Cort la retirada dels pilons del centre de Palma

La patronal demana que els deixi inactius en horari comercial

L'Associació Empresarial del Petit i Mitjà Comerç de Mallorca, Pimeco, exigí la retirada dels pilons que «impossibiliten l'accés a la zona centre de Palma» i assegurà que «les mesures d'adequació dels carrers als vianants només condueixen a l'empitjorament i abandó del comerç tradicional».

Pimeco censurà l'equip de govern municipal per no haver oferit alternatives abans de «suprimir la circulació pels carrers principals d'entrada al centre comercial». En un comunicat adreçat als mitjans de comunicació, la patronal criticà l'estudi de mobilitat elaborat per l'Ajuntament de Palma, segons el qual «només un 7% del trànsit que es genera al centre de Palma és per anar de compres». Pimeco qualificà la dada de «molt preocupant» i l'argumentà com a «conseqüència de la política errònia d'habilitació per a vianants dels carrers de Palma, duita a terme per l'Ajuntament de Ciutat des de fa uns anys».

D'aquesta manera, Pimeco se sumà a les crítiques vessades per l'altre patronal del sector, Afedeco, contra «l'aïllament de la zona centre de Ciutat». Qüestió que va ser rebatuda pel regidor de Trànsit i Transports, Àlvaro Gijón, qui justificà que «l'habilitació per a vianants dels carrers estimula les vendes, molt més que en altres llocs oberts al trànsit».

L'Associació del Petit i Mitjà Comerç de Mallorca exigí a l'Ajuntament «més places de pàrquing i un bon transport públic cap a l'interior de Ciutat» abans de «tancar els principals carrers d'accés al centre comercial amb pilons». Pimeco assegurà que la dada extreta de l'estudi de mobilitat és suficientment preocupant com perquè «els comerciants exigeixin a Cort que rectifiqui i obri al trànsit els carrers del centre de Ciutat, deixant inactius en horari comercial els pilons que impossibiliten l'accés».

Amb el rebuig de Pimeco, el regidor de Trànsit i Transports de l'Ajuntament, Àlvaro Gijón, té ja totes les patronals del comerç en contra de l'adequació per vianants dels carrers de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.