muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

El pla territorial permet el golf des Pujol, però no la urbanització

T. OBRADOR.Santanyí.
El pla territorial de Mallorca permet el camp de golf des Pujol, però no la nova urbanització; tres zones residencials -xalets, apartaments adossats, complexos comercials, etc.-, que sumen un total de 1.344 habitants a menys d'un quilòmetre de s'Alqueria Blanca. Ara mateix, la superfície natural afectada pel projecte, de 56 hectàrees, és de caràcter rústic.

La promotora, Es Pujolet SA, té des de l'any 1997 el pla parcial aprovat. El Consell només hi posà com a condicions que es garantís el subministrament d'aigua i un pla d'impermeabilització. A la zona hi ha un aqüífer. Ara bé, el 1999 el Consell -PSOE, UM, EU i PSM- redefiní el terreny, d'urbanitzable a rústic, decisió contra la qual l'empresa va recórrer. L'any passat, una sentència favorable a la promotora assenyalà: «El Consell no té competències per desclassificar». Davant d'això, la institució insular interposà un recurs de cassació al Suprem, que aquest ha admès a tràmit. I ara els implicats estan molt pendents de la resolució.

En el cas que la sentència sigui favorable al Consell, es preveu que no hi hagi golf ni urbanització. El PSM reclamà dimarts la «preservació total» des Pujol i admeté que Es Pujolet SA pugui rebre una indemnització. Per la seva banda, els dos regidors d'UM de Santanyí, Catalina Burguera i Ferran Ribot, visitaren ahir la zona, als voltants de la qual han proliferat els xalets. Respecte d'allò previst al pla territorial, ambdós es mostraren «molt satisfets: el canvi d'ús, de residencial, hoteler i esportiu a ús per a serveis i equipaments, és una solució molt bona; així s'evitarà pagar indemnitzacions, donant seguretat jurídica a tothom». «No estam a favor de la massificació que es produiria amb l'execució del projecte en el seu conjunt. Just amb el golf i el seu edifici de recepció i algun possible servei i equipaments, a Santanyí aconseguirem atreure un turisme de qualitat, que ens fa tanta falta. Per suposat, tenim en compte com garantir el proveïment d'aigua sense afectar els recursos. Es poden aprofitar les aigües depurades, i en aquest sentit el Consell preveu ajudes en infraestructures de sanejament».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.