algo de nubes
  • Màx: 14.99°
  • Mín: 7.61°
14°

Nájera diu que darrere el pacte PP-UM hi ha la pressió d'interessos econòmics

Creu que l'«excés de confiança» i el seu «hiperlideratge» són «errors» que l'han portat a perdre la batlia

64446
Nájera va comparèixer a la seu del socialistes de Palma amb Antich i Cànoves. | S.A.

JOAQUIM TORRES.Palma.
L'exbatlessa socialista de Calvià, Margarita Nájera, va denunciar ahir que darrere del pacte entre PP i UM per governar el municipi hi ha la pressió dels interessos econòmics, lligats a l'urbanisme. Abans havia deixat clar que la batlia només s'havia perdut pels seus «errors», l'«excés de confiança» i una gestió «molt personalista basada en l'hiperlideratge».

Qui ha estat primera vara de Calvià els darrers 12 anys va comparèixer per explicar la seva marxa de la política municipal i va aprofitar per relacionar l'acord entre UM i el PP amb un entramat d'interessos urbanístics que portaran a la transformació de grans hotels en edificis d'apartaments.

Nájera va reconèixer que, durant les negociacions, havia arribat a cedir la batlia a UM durant quatre anys i va lamentar que tant els dos regidors d'aquest partit com la seva presidenta, Maria Antònia Munar, incomplissin la promesa electoral de no pactar amb ningú que no els oferís la batlia. Segons Nájera, el canvi d'actitud d'UM s'explicaria per la «pressió fortíssima», amb amenaces personals incloses, que haurien patit els dos electes d'aquesta formació per tancar el pacte amb el PP i fer batle el popular Carlos Delgado.

L'exbatlessa va avisar que les «raons» del pacte no tardaran a fer-se evidents i va recordar que diversos hotels de Calvià -com Galatzó o Panamá-, pretenien transformar-se en edificis d'apartaments i ella ho ha impedit. «En un municipi turístic les fàbriques són els hotels i les segones residències no donen res de menjar. Convertir hotels en edificis d'apartaments serà la nostra pobresa».

Acompanyada pel secretari general del PSIB, Francesc Antich, i pel secretari d'organitació, Damià Cànoves, Nájera va explicar que la seva renúncia només es pot atribuir als resultats electorals. L'exbatlessa va dir que no es pot parlar de «fracàs» del seu projecte -el PP ha obtingut 235 vots més que ella- però els resultats electorals «no m'emparaven» i «havia de pagar per l'error».

Segons la socialista, en els darrers vint anys el govern municipal havia mantingut un equilibri basat en el «diàleg i la participació» també dels dos grans grups de pressió -els hotelers i els grans propietaris-, però «no hem sabut explicar que els grups de pressió tenien uns altres interessos». Nájera també va reconèixer l'èxit de la campanya del PP, que ha captat el vot dels comunitaris i que, a través de les set querelles interposades contra ella, ha deteriorat la seva imatge en classes mitjanes nouvingudes.

Nájera va avançar que el socialista Antonio Manchado farà una oposició «sense querelles» i va descartar tornar-se a presentar com a candidata municipal. Va apuntar que les tres últimes setmanes han estat «el meu calvari particular» i no ha pensat en el seu futur però «no descart res», tampoc encapçalar la llista del PSIB a les generals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.