cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

Matas intentarà recuperar les inversions viàries i aplicar-les aquesta legislatura

El president vol executar el seu programa educatiu mantenint el decret de mínims

JOAQUIM TORRES. Palma.
El president del PP balear, Jaume Matas, intentarà «recuperar» les inversions del Pla de carreteres perquè es pugui aplicar aquesta legislatura, «però no puc garantir res», va dir ahir després de signar l'acord de governabilitat amb UM. Tot i que no s'inclou en el pacte, el líder popular va avançar que aplicarà el seu programa educatiu mantenint el decret de mínims del català.

Matas va voler deixar clar que l'acord per als propers quatre anys «ens compromet a fer tot un seguit d'inversions» en carreteres, energia, en matèria hidràulica o en la gestió de residus i «ja ens mourem per aconseguir doblers d'altres administracions».

El futur president del Govern va assegurar que les vies «ràpides i segures» proposades tindran poc impacte ambiental, s'ajusten al Pla de carreteres i, per tant, no hi haurà problema perquè rebin finançament de Madrid. Tampoc no va veure impediment perquè el Govern central financi el nou traçat de l'autovia de Manacor, passant per Inca. Matas va deixar per als tècnics la decisió de com s'ha de transportar el gas des de la Península a les Balears.

El popular va tornar a apostar per retirar l'ecotaxa i «millorar la imatge de Balears com a destinació turística». Segons Matas, les inversions en medi ambient no han d'anar lligades «a un tribut que ha creat més perjudicis que beneficis». Matas no va avançar si el PP retirarà el recurs contra la Llei de consells, però sí que va apostar per «reduir la conflictivitat» amb Madrid.

El pacte signat ahir no preveu cap acord en matèria de política lingüística. «UM té reserves específiques que no coincideixen amb el nostre programa», va admentre el responsable del PP, qui va assegurar que la llengua «ha d'unir» i es va comprometre a tirar endavant el seu programa educatiu sense retirar el Decret de Mínims del català.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.