algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Rosselló lliurà les 68 banderes blaves als ports i platges balears

Pollença i Ciutadella han rebut dues distincions especials d'Europa

T. GARCIES. Palma.
Al litoral balear onejaran aquest estiu fins a 68 banderes blaves que reconeixen la qualitat mediambiental i els serveis que ofereixen als banyistes les platges i ports esportius. Aquests distintius són lliurats cada any per la fundació Europea d'Educació Ambiental.

Les banderes varen ser lliurades ahir per la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, als representants dels ajuntaments i clubs nàutics beneficiaris. A l'acte hi va ser present també el president de l'Autoritat Portuària, Francesc Triay, i el director general de Litoral, Onofre Rullan. De les 68 banderes, 55 onejaran a platges (dues més que l'any anterior) i altres 13 a ports, les mateixes que el 2002.

Entre les 35 platges de Mallorca que han rebut aquest guardó es troben la Platja de Palma i Ciutat Jardí (Palma) Magaluf i Palmanova (Calvià); Sant Elm i Camp de Mar (Andratx); Cala Molins i Cala Barques (Pollença); Platja d'Alcúdia i Platja de Muro, Can Picafort (Santa Margalida); o Cala Agulla, Font de sa Cala, Cala Mesquida i Son Moll (Capdepera).

També a Mallorca, s'Illot, Portocristo o es Trenc de Campos també es troben al grup. A les illes menors hi haruà el mateix nombre de banderes blaves que el passat any, amb 7 a Menorca i 13 a Eivissa, per cap a Formentera. Enguany s'ha destacat la distinció que ha rebut Pollença per la feina d'informació i educació ambiental feta a les seves platges i també Ciutadella per la gestió sostenible del litoral.

La consellera Rosselló va fer un petit balanç de la feina feta en matèria de litoral els darrers anys i va destacar la regulació i ordenació dels amarraments existents, a més d'aclarir els criteris d'adjudicació dels amarraments. Rosselló també va destacar la qualitat dels serveis que ofereixen les platges amb banderes blaves.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.