algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
19°

L'EMT du el Govern al jutjat per frau de llei al concurs del bus de Ponent

Obres Públiques ha eliminat l'empresa amb un informe jurídic

JOANA NICOLAU.Palma.
L'EMT i l'Ajuntament de Palma duran davant la justícia la Conselleria d'Obres Públiques per un presumpte delicte de frau de llei. La decisió s'ha presa després que s'hagi exclòs l'empresa municipal del concurs per a la concessió del transport públic interurbà al corredor de Ponent.

Ahir es reuní la mesa per a l'adjudicació del servei entre Palma, Calvià i Andratx i es va eliminar l'oferta presentada per l'EMT en base a un informe jurídic. Com a explicació, el conseller en funcions, Francesc Quetglas, al·ludí que suposaria «una il·legalitat tenir en compte l'EMT, atès que va ser inhabilitada i sentenciada pel Suprem per incompliment reiterat i greu de les condicions essencials de la concessió» que tenia.

Una consideració que el president de l'empresa municipal, Pedro Àlvarez, rebutjà afirmant que «fa temps que està sancionada i es convidà expressament l'EMT a concórrer al concurs. És més, es féu un concurs restringit únicament per als actuals titulars de les concessions, EMT i Transabús. El que passa és que no ens han pogut guanyar tècnicament i ara recorren a una raó judicial que no s'aguanta per adjudicar-lo a Transabús».

Àlvarez, molt enfadat, afirmà que «un govern en funcions no pot hipotecar el futur de l'àrea metropolitana de Palma fins al 2015» i posà en relleu que el concurs, «convocat fa quinze dies a correcuita, no és cap tema ordinari a resoldre i, en base a una llei autonòmica del 2001, no es pot adjudicar la concessió a ningú pel procediment d'urgència».

Francesc Quetglas contestà les paraules del regidor reiterant que «l'EMT està inhabilitada per oferir aquest servei» i afegí que «el nou Govern hauria d'haver actuat de la mateixa manera, si no vol cometre una il·legalitat o esperar cinc anys a adjudicar el servei». A més a més, puntualitzà que «la llei autonòmica per a governs en funcions fa referència que no es poden dur endavant iniciatives legislatives o normatives, i aquest no és el cas d'una adjudicació. Fa quatre anys també s'adjudicaren concessions i no passà res».

Al final, la reunió de la mesa s'aixecà sense que el concurs s'adjudicàs a Transabús a l'espera d'uns informes tècnics. Cal recordar que fins a l'any 2007 l'EMT era concessionària del transport interurbà fins al poble de Capdellà.

Ara, a través d'aquest concurs, es vol unificar el servei per tot el transport interurbà que afecta Calvià i Andratx. En cas que el jutge dicti el contrari, o el nou govern rectifiqui, l'empresa Transabús en serà al final la concessionària única. Un fet que el president de l'empresa municipal considerà «l'expropiació contra l'EMT d'aquest servei públic per donar-lo a una empresa privada».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.