algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Son Llàtzer extraurà teixits de donants morts a partir de l'any 2003

Acord entre Banc de Sang i Fundació per fomentar els trasplantaments

S.C. Palma.
La Fundació Hospital de Son Llàtzer va subscriure ahir un conveni de col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits de les Balears en virtut del qual extraurà teixits osteotendinosos de donants morts per al seu trasplantament en malalts que ho requereixin a partir de gener del 2003.

L'acord, firmat pel gerent de Son Llàtzer, Josep Pomar, i pel director del Banc de Sang i Teixits, Josep Muncunill, inclou també l'extracció de còrnies de pacients morts i de caps de fèmur de malalts vius als quals s'implantin pròtesis, operacions que Son Llàtzer realitza des dels mesos d'agost i març passats, respectivament. Pomar va dir ahir que el conveni «ratifica» intervencions que ja es duien a terme al nou hospital de Mallorca i «obre la via de la donació de teixits osteotendinosos».

El director gerent de Son Llàtzer va subratllar que els teixits de caps de fèmur extrets a pacients vius i els teixits ossis obtinguts de donants morts s'empren per realitzar «amalgames» que s'implanten a malalts amb pèrdua de massa òssia, mentre que les fibres de tendons s'apliquen a pacients amb lesions de lligaments.

Des que els equips de l'hospital de Son Llàtzer començaren a extreure caps de fèmur el mes de març passat han aconseguit 28 donants, cosa que representa el 20% del total dels obtinguts enguany a la Comunitat, onze de les clíniques i hospitals del qual poden practicar tals extraccions.

Pomar es mostrà satisfet pels resultats obtinguts en donacions de còrnies. De fet, considerà un èxit aquesta xifra de donants de còrnia ja que, si bé es refereix només al període d'agost a desembre, suposa el 44% del total aconseguit al llarg de l'any en els dotze hospitals i clíniques autoritzats de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.