nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Balears obté un contingent de 343 treballadors estrangers per al 2003

La dada fixada s'aproxima bastant a la demanada des de les Illes

El contingent de treballadors extracomunitaris que el 2003 podran venir a les Illes Balears amb una oferta de feina d'empreses illenques ha quedat en 343. Aquesta xifra va ser fixada ahir pel Consell de Ministres i facilitada a Diari de Balears per fonts ministerials.

En concret, segons les fonts, el govern central ha establert que l'any que ve puguin venir a les Balears dos extracomunitaris per incorporar-se a una feina estable i 187 més per realitzar treballs temporals. En aquests 189 se sumaran 154 més que, després d'haver fet feina ja a les Balears, repetiran.

Aquests contingents han estat aprovat després que Delegació del Govern remitís fa un mes al Ministeri de Treball i Afers Socials una sol·licitud de 333 treballadors extracomunitaris per al 2003. Per tant, la xifra fixada pel govern central, d'acord amb la sol·licitud, satisfa la demanda. En la sol·licitud es demanava dos metges especialistes en ginecologia, obstetrícia i cures intensives perquè quedassin indefinidament i 116 treballadors més per diferents subsectors, la majoria complementaris del de la construcció.

D'altra banda, els empresaris del camp havien demanat 215 treballadors, dels quals 70 eren repetidors. Enguany la xifra sol·licitada, segons el Govern balear, era «ajustada» i segons l'Inem «realista». L'any passat els agents socials varen demanar 2.850 treballadors; el contingent de treballadors no agraris va quedar fixat en zero i el de pagesos no arribà als 200.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.