algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

Hisenda rebrà prop d'un milió més en actualitzar les quotes de l'ecotaxa

De l'1 i al 20 de gener es pagarà la liquidació del darrer quadrimestre

La Conselleria d'Hisenda que dirigeix Joan Mesquida veurà augmentar els ingressos procedents de la liquidació de l'ecotaxa en 0'9 milions d'euros (uns 150 milions de pessetes) després d'actualitzar les quotes d'aquest tribut autonòmic que està en vigor des del passat 1 de maig.

D'acord amb l'establert a l'article 16 de la Llei 10/2002, de 23 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma del 2003, les quotes fixes dels tributs propis, com ara l'impost sobre estades a les empreses turístiques d'allotjament, s'incrementarà l'any vinent en aplicar l'augment de l'índex de preus de consum de l'Estat corresponent a l'exercici del 2002.

D'aquesta manera, cadascuna de les empreses que són substitutes dels contribuents, els turistes, pagaran un 2'7% més segons les categories de l'establiment. El mateix article assenyala que les xifres resultants de l'aplicació d'aquest coeficient s'hauran d'arrodonir per excés o per defecte al cèntim més pròxim i, en cas que en aplicar aquest índex s'obtengui una quantitat la tercera xifra decimal de la qual sigui cinc, l'arrodoniment es farà a la xifra superior.

Les noves quotes que han de pagar els turistes oscil·len entre els 2'05 euros en els hotels o apartaments de cinc estrelles i en els apartaments turístics de quatre claus i els 0'26 cèntims per als establiments d'agroturisme. Un hotel o apartament de tres estrelles pagarà 1'03 euros, mentre que en els de dos estrelles les quotes són de 0'51 cèntims.

Entre el proper 1 i 20 de gener, les empreses d'allotjament turístic hauran de pagar la liquidació de l'ecoimpost corresponent al darrer quadrimestre del 2002, tal com feren durant el mes de setembre, quan es recaptà per primera vegada aquesta nova figura impositiva autonòmica. Durant el mes de setembre, les cinc entitats col·laboradores del Govern en matèria de gestió d'ingressos tributaris i la pròpia Conselleria d'Hisenda liquidaren 23'05 milions d'euros (devers 3.835 milions de pessetes).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.