algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

El Govern preveu reduir en 7.902 les places turístiques il·legals

Alomar vol aflorar l'economia submergida en col·laboració amb Hisenda

La Conselleria de Turisme del Govern balear té previst reduir en 7.902 el nombre de places il·legals de l'oferta turística balear abans que finalitzi la present legislatura, segons va informar ahir el conseller d'aquest departament, Celestí Alomar, qui va afegir que «estam en procés d'eliminar la competència deslleial que es genera mitjançant l'incompliment de llei per part d'uns establiments que, d'aquesta manera, perjudiquen altres que sí compleixen amb la normativa en vigor».

Les actuacions que desenvolupa la Conselleria de Turisme des de l'inici de la legislatura l'any 1999 per eliminar l'activitat turística il·legal suposen, segons assegurà Celestí Alomar, «millorar» la qualitat dels establiments de les Illes, per quant s'han de renovar, i oferir una oferta turística en consonància amb «el nou model turístic» que propugna el Govern balear.

El conseller de Turisme «no dóna per conclòs aquest treball» amb les actuacions realitzades fins al moment per «eradicar l'oferta il·legal», sinó que confia que es «localitzi també l'oferta no reglada gràcies a l'estreta col·laboració entre les conselleries d'Hisenda i la de Turisme». A més, segons afirmà el conseller de Turisme, Celestí Alomar, l'eliminació de l'oferta hotelera il·legal persegueix que «la primera indústria econòmica de Balears pugui beneficiar a tots els ciutadans» de l'arxipèlag.

Des de juliol de 1999, data en què començà la legislatura de govern del Pacte de Progrés, la Conselleria de Turisme ha suprimit 3.310 places il·legals i n'ha regularitzat unes altres 1.619. Els establiments d'allotjament que han eliminat places des de l'any 1999 ascendeixen a setanta-una mentre que uns altres 13 les han legalitzat, pel que el total d'establiments d'allotjament turístic regularitzats en el mateix període de temps ascendeix a 87. Actualment la Conselleria de Turisme es troba en procés d'eliminar o regularitzar un total de 2.973 places d'allotjament turístic en el conjunt de l'arxipèlag.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.