algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.91°
15°

Inversió de 36 milions per millorar i ampliar regadius a 6.781 hectàrees

Conselleria i Ministeri firmen l'acord per a obres de reg agrícola

El conseller d'Agricultura, Mateu Morro, i el subsecretari del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Manuel Lamela, van firmar ahir el conveni per posar en marxa a Balears el Pla estatal de regadius, que preveu fins el 2008 una inversió a les Illes de gairebé 36 milions d'euros, que es repartiran al 50% entre ambdues administracions, per actuar sobre 6.781 hectàrees.

Entre els objectius que es marca el conveni es troben: optimitzar el reg amb l'aigua disponible i millorar els regadius ja existents; fomentar la incorporació de noves tecnologies; contribuir a la recuperació d'aqüífers sobreexplotats o amb risc de salinització; i propiciar transformacions de superfície de secà en regadiu aprofitant les aigües depurades o mitjançant la substitució de l'ús per a reg agrícola de l'aigua de pous per aigua regenerada. El Pla estatal de regadius preveu per a les Balears dos tipus d'actuació: el programa de consolidació i millora, i el programa de regadius socials.

El primer es dirigeix a la millora dels sistemes de regadiu ja existents per optimitzar el reg amb aigua disponible. S'ha planificat una actuació sobre una superfície de 4.531 hectàrees amb un pressupost d'11,7 milions d'euros. Els municipis en els quals s'actuarà són els següents: Capdepera, Felanitx, Sóller-Fornalutx, Manacor, Banyalbufar, Estellencs, Alaró, Bunyola, Lloseta, Palma, Pollença, Ariany, sa Pobla i àmbits plurimunicipals de Menorca i Eivissa.

El segon programa, regadius socials, es dirigeix a l'execució d'obres que propiciïn la transformació de superfície de secà en regadiu mitjançant la instal·lació de sistemes de reg amb aigües regenerades o la substitució del reg amb aigua subterrània per aigua depurada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.