nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Les grans superfícies són les més beneficiades per l'augment de vendes enguany

La taxa interanual del comerç s'incrementa un 4'2%

Les grans superfícies són les més beneficiades per l'augment de les vendes del comerç que s'ha registrat durant els deu primers mesos d'enguany. Segons les dades facilitades per l'Institut Nacional d'Estadística, entre el gener i l'octubre l'activitat en el comerç minorista de les Balears s'ha incrementat un 4'2%, la meitat que la mitjana estatal, situada en un 8'3%.

Respecte del setembre, les vendes disminuïren un -4%, baixada derivada de la minva de l'activitat turística una vegada finalitzada la temporada alta. El director general d'Economia, Antoni Monserrat, digué que aquesta davallada obeeix a l'estacionalitat de l'economia illenca, que dispara els índexs a l'estiu i baixen a mesura que finalitzen els mesos més actius des del punt de vista turístic.

Monserrat destacà el creixement del consum a nivell global durant el 2002, malgrat que «les grans superfícies s'han menjat la major part del pastís». El director general d'Economia explicà que les preferències dels consumidors marginen el petit comerç per «les polítiques agressives i la comoditat dels usuaris derivada d'uns horaris més amplis que els que ofereixen les botigues».

Segons l'INE, l'índex general de grans superfícies, que estudia l'evolució d'aquestes empreses ja siguin especialitzades o no, presentà l'octubre un increment del 14'4% respecte del mateix mes del 2001. En relació al setembre, les vendes dels grans magatzems augmentaren un 7'2%. La pujada fou provocada tant per les vendes d'aliments (7'8%), com de la resta de productes (6'6%).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.