algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
17°

L'ampliació de la seu de la Fundació ACA s'iniciarà el febrer

S'hi instal·larà el centre de recerca i documentació historicomusical

El proper mes de febrer s'iniciaran les obres d'ampliació de la seu de la Fundació ACA, situada en el camí de Son Bielí de Búger. El projecte preveu que s'aixequin dues plantes aprofitant el fort pendent del camí de Son Bielí i d'aquesta manera s'evitarà que la nova edificació creï impacte ambiental a la zona. En concret, a les noves instal·lacions s'ubicaran les oficines centrals de la Fundació, la botiga de productes gastronòmics i instruments musicals. El president d'ACA, Antoni Caimari, explicà que «s'hi traslladarà el centre de recerca i documentació historicomusical de Mallorca, que en aquests moments es troba a Sineu, i també hi col·locarem els arxius històrics de la Fundació».

El cost de l'ampliació ascendeix a 360.607 euros (60 milions de pessetes), dels quals el Consell Insular n'aporta el 50 per cent i la resta, les conselleries d'Educació, Comerç i Indústria i Turisme del Govern balear. El president d'ACA valora positivament aquesta millora, ja que «possibilitarà posar en marxa un turisme cultural al qual agrada escoltar música i adquirir productes de la nostra terra», assenyalà.

Des de fa un mesos, ACA també treballa en la creació d'un espai verd que permetrà la recuperació i conservació de la fauna i la flora autòctones. «La nostra intenció és que aquest espai es converteixi en un referent; volem unir art, naturalesa i gastronomia, perquè és bàsic per a l'artista». Entre els projectes futurs també figura la creació d'un menjador comunitari.

Les Normes Subsidiàries del municipi classifiquen els terrenys d'ACA com a equipament sociocultural. Per tal d'agilitar els tràmits, l'equip de govern estudia la possibilitat de sol·licitar al Consell que declari la zona Bé d'Interès General. En aquest sentit, el tinent de batle, Pere Perelló, afirmà que «les obres s'hauran de dur a terme de manera controlada i sempre tenint en compte la tipologia de la zona».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.