algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 9.93°

Drets Humans alerta que estan en risc les garanties legals dels illencs

Són entre els col·lectius més exposats a una violació dels drets

Bernat Vicens, president de l'associació Drets Humans de Mallorca, va alertar ahir que els drets humans dels mallorquins, com a col·lectiu, estan en perill. Vicens va fer aquesta observació en el marc de la presentació de les celebracions del 54è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, que tindrà lloc el pròxim dia 10.

El cap de l'entitat va situar els mallorquins entre els col·lectius que a les Illes Balears no tenen garantits els seus drets. Vicens, després d'esmentar els immigrants, els marginats, alguns col·lectius de presoners, els infants i les minories ètniques com a col·lectius amb els quals s'incompleixen els Drets Humans, va afegir que «un problema que tenim a Mallorca pendent de treballar és el tema dels nostres propis drets com a mallorquins».

El cap de l'associació va explicar que «amb tanta globalització econòmica, perquè tant de bo que fos social, a Mallorca, si no hi ha una consciència de cada vegada més activa, ens estam quedant en minoria en moltes qüestions, no em referesc només a la nostra llengua, em referesc a molts d'altres temes. Això s'ha de combinar amb la defensa dels immigrants! Hem de posar un xip a tot qui viu a Mallorca de convivència, de tolerància i això costa, no dic que hi hagi problemes greus, però si no anam molt alerta hi pot haver per part dels mallorquins amb els estrangers o dels estrangers amb els mallorquins».

Mentre Vicens feia aquestes afirmacions la consellera de Presidència del CIM, Dolça Mulet, també present a la presentació, assentia amb el cap aprovant les paraules del seu company de taula. Tant Mulet com Guillem Ginard, cap de Relacions Institucionals del CIM, recalcaren la necessitat que els Drets Humans es respectin tant a Mallorca com arreu del món. Per aquest motiu, junt al director de l'orquestra Gent Gran, Rafel Nadal, encoratjaren els mallorquins a sumar-se dimarts dia 10 a la concentració amb espelmes a la plaça Major, prevista per a les 20'00 hores, i al concert que es farà mitja hora més tard a l'Església de Sant Felip Neri.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.