nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 13.93°
19°

Malestar al CIM pel retard del Govern a arreglar el moll de sa Dragonera

Ja han transcorregut gairebé dos anys des que un fort temporal obrí un gran esvoranc al moll de sa Dragonera i el Govern encara no ha iniciat el projecte de reforma de l'accés al parc natural. Consell i Govern gestionen de forma conjunta el parc natural, però en l'organisme insular hi ha malestar per la tardança de la Direcció general de Litoral a emprendre aquestes obres. De fet, el Departament de Medi Ambient i Natura ha sol·licitat que s'agiliti aquest projecte. «Tenim constància que es redacta el projecte, però no se'ns ha comunicat quan començaran les obres».

Quan es van produir els danys, el novembre del 2000, el Consell va dur a terme unes obres d'urgència que van consistir en l'eliminació dels blocs més inestables i es va netejar la zona, però segueix igual amb el perill que el moll es pugui esbucar. El Departament de Medi Ambient alerta contra el perill que pot suposar per al parc i per a les visites turístiques.

A més, per als treballadors del parc el mal estat de l'únic accés a l'illa suposa un transtorn, ja que han de desembarcar de forma manual totes les mercaderies. «Si el moll estigués arreglat, hi hauria més facilitat per realitzar aquests treballs», van especificar des del Consell de Mallorca. La Conselleria de Medi Ambient tenia intenció d'incloure la reforma de la moll del Parc Natural de sa Dragonera en els projectes a finançar per l'ecotaxa. L'obra tindrà un cost d'uns 180.000 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.