nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.66°

El magistrat Monserrat decreta el secret sumarial del cas Formentera

El termini serà d'un mes, per no «dificultar i frustrar les actuacions»

El magistrat instructor del cas Formentera, Antoni Monserrat, ha decretat el secret de les actuacions de la causa després de rebre el passat dia 15 la notificació de l'acte del Tribunal Suprem que decidí que, per al moment, no hi havia indicis per iniciar un procediment penal contra el ministe Jaume Matas i la diputada Rosa Estaràs. El jutge Monserrat s'acull a l'article 302 de la Llei d'enjudiciament criminal, que faculta els magistrats que instrueixen procediments penals per perseguir i castigar els delictes públics, a declarar d'ofici el secret de les actuacions, ja sigui en la seva totalitat o en part, per un termini no superior a un mes. En tot cas, el secret s'ha d'aixecar deu dies abans que conclogui la fase instructora.

D'acord amb l'acte de Monserrat, de data d'ahir, en l'estat actual de la causa, «la continuació del tràmit aconsella la pràctica de diligències, el coneixement de les quals pot dificultar la realització i fins i tot frustrar la seva finalitat». Per aquesta raó, conclou en la seva resolució, «convé fer ús de la facultat legal expressada i decretar d'ofici el secret de les actuacions a partir d'aquest moment i durant el temps indispensable perquè es dugui a terme la instrucció, sense perjudici, és clar, dels límits cronològics que per a la durada de la mesura estableix el precepte».

Aquest acte no és ferm i permet presentar un recurs en el termini de tres dies. Fonts de l'acusació particular, que representa els interessos del PSIB i d'EU, declararen sentir-se «sorpreses» per la mesura del magistrat, perquè durant els més de tres anys que fa que diferents instàncies judicials tramiten aquest cas de suposat delicte electoral, l'opinió pública ja coneix el gruix de detalls del procés. L'advocada de l'acusació particular, Ascensió Joaniquet, recordà que entre les actuacions pendents roman una comissió rogatòria a l'Argentina perquè declarin els emigrants inscrits en el cens de Formentera.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.