lluvia ligera
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

La CAEB, disposada a solucionar qualsevol «anomalia» dels cursos

Grosske apunta que «no totes les irregularitats són el mateix»

El president de la Confederació d'Empresaris de les Balears (CAEB), Josep Oliver, va afirmar ahir que «estam en condicions de solucionar qualsevol anomalia que hagi pogut detectar el Tribunal de Comptes en els nostres cursos de formació». De fet, Oliver va reconèixer que en el seu moment se'ls va informar de les anomalies i la CAEB «ja hi va presentar al·legacions» i va matisar que «encara que el tema ens preocupa i hi donam la importància «que té, del que no es pot parlar» és de frau, sinó d'irregularitats que es poden solucionar i si ho hem de fer ho farem».

Per la seva banda, el conseller de Treball i Formació, Ebherard Grosske, va explicar ahir que el Govern no disposa de cap «element de control» sobre els cursos de formació de la Fundació per la Formació Continuada de Treballadors (Forcem) que el Tribunal de Comptes està investigant. Grosske va recordar que les comunitats autònomes no tenen gens de participació a la Forcem, competència que sí que té l'Estat des de fa un any i per això el Govern «no pot exercir cap feina de control sobre els fons de l'entitat ni determinar si es gestionen correctament», ja que no hi té competències.

En tot cas, va considerar un «error important» aquesta «marginació de les autonomies, la qual fa que estiguem fora de joc» en aquest aspecte i va aprofitar per demanar una major presència en aquesta qüestió, tal com ho enfoca la «filosofia de la Unió Europea». Com a exemple, va recordar que la participació de la Comunitat Autònoma de les Balears en els cursos de formació ocupacional ha contribuït a reduir les irregularitats.

En qualsevol cas, i sobre la investigació del Tribunal de Comptes entorn de la CAEB, el conseller Eberhard Grosske va recomanar «anar a poc a poc i amb bona lletra», ja que «no totes les irregularitats són el mateix: una cosa és inventar-se una relació d'alumnes per a un curs i una altra, incorporar les despeses de la llum al cost del curs», va dir el conseller a tall d'exemple.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.