nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Les estrangeres presenten el 30% de denúncies per maltractaments

Només han arribat als jutjats sis agressors amb estudis universitaris

Una de cada tres dones ateses per casos de violència domèstica en les oficines d'Ajuda a les Víctimes del Delicte és estrangera, segons les dades dels primers nou mesos d'enguany que foren presentades ahir pel conseller de Presidència, Antoni Garcias; la responsable de l'oficina al jutjats, Francesca Genovart, i el director general de Relacions Institucionals, Antoni Reinés.

Aquest percentatge del 30% de dones estrangeres víctimes de la violència de gènere implica un augment del 10% en relació a les mateixes dades de l'any passat.

Les oficines d'Ajuda a les Víctimes del Delicte han atès fins el setembre a 1.018 persones i han realitzat 1.866 actuacions, el 74% de les quals s'han realitzat als jutjats de Palma, on es produeix la major part dels seguiments de les denúncies efectuades.

Dels 481 expedients oberts, 259 són casos de violència domèstica, 197 són consultes generals i els 25 restants són per delictes contra la llibertat sexual. Quant a la violència domèstica, es constata una lleugura disminució de les denúncies (360 en el 2000; 351 en el 2001 i 345 enguany de seguir la proporció actual). Segons el lloc de naixement de les dones ateses, 82 han estat illenques; 99 d'altres comunitats espanyoles i 78 estrangeres.

Les víctimes que s'han decidit a denunciar tenen entre 31 i 40 anys en el 35% dels casos, mentre que les edats compreses entre els 19 i 30 anys suposen altre 29%. Entre els 41 i els 50 anys (20%) baixa la incidència dels maltractaments. Cal destacar que el 6% de les denúncies (16 casos) les han presentades homes.

La situació laboral té una escassa influència en la violència domèstica, ja que apenes existeixen diferències entre les dones que treballen (49%) i les que estan en atur, són mestresses de casa o pensionistes (51%). Al contrari, el nivell cultural sí que demostra un important pes a l'hora de patir maltractaments.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.