algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
14°

El Pablo no pot ser condemnat per la fuga perquè el delicte ha prescrit

La llei anul·la el càstig per la fugida als tres anys de produir-se

El Pablo roman en aquests moments ingressat a la presó de Màlaga, al costat de la seva esposa, i allà ha de respondre en un judici per falsificació ja que en el moment del seu arrest, efectuat el juliol passat, el traficant de la Soledat tenia en el seu poder diversos documents d'identitat falsificats. Tanmateix, no serà jutjat a València, on es va escapar de la presó, perquè el delicte de trencament de condemna ha prescrit. La Llei fixa un termini de prescripció de tres anys en aquest delicte de fuga i el traficant va ser fugitiu gairebé durant cinc anys.

No obstant això, aquest és el menor dels problemes judicials que ha d'afrontar Pablo Campos Maya. La pena màxima que es pot imposar pel delicte de trencament és de sis mesos d'arrest, que comparada amb la llarga condemna que ha de complir el Pablo per venda de droga, és gairebé irrisòria. No obstant això, sí que té les seves conseqüències en el règim de presó, ja que un pres que fuig és gairebé impossible que pugui tornar a tenir cap benefici penitenciari.

A més, Pablo Campos Maya ha d'afrontar nous judicis a l'Audiència de Palma acusat de tràfic de drogues. Fonts jurídiques han assenyalat que els casos s'estan instruint amb rapidesa i podria passar que l'individu fos jutjat abans a Mallorca per aquests dos casos que a Màlaga pel delicte de falsificació de documents.

S'ha de recordar que el Pablo va ser detingut el passat 24 de juliol. Hi havia contra ell una ordre de recerca i captura des del mes de desembre del 1997 i gairebé cinc anys després la Guàrdia Civil va aconseguir localitzar-lo a Màlaga, on s'havia establert amb la seva família. Es va comprovar també que abans de residir a Andalusia, el Pablo havia viscut al Marroc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.