nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

La Guàrdia Civil denuncia el batle davant el fiscal de Medi Ambient

Amengual no actuà contra l'escorxador irregular d'un familiar

La Guàrdia Civil, a través del Seprona (Servei de Protecció de la Natura), ha presentat una denúncia contra el batle, Miquel Amengual (UM), davant la Fiscalia de Medi Ambient, per no haver actuat contra un suposat escorxador il·legal. El fiscal, Adrian Salazar, ha obert diligències informatives pel cas i ja ha citat una vegada Amengual, que no arribà a declarar per un malentès. El cas es va produir arran de la detecció per part de la Benemèrita d'un presumpte escorxador il·legal al terme on es mataven alguns xots.

Es dóna el fet que el responsable d'aquesta activitat és un nebot del batle Amengual i germà del primer tinent de batle, Pere Perelló (PSM). La Guàrdia Civil aixecà acta dels fets i tramità la denúncia cap a l'Ajuntament, que va decidir arxivar la denúncia. Davant la falta d'actuació municipal, el Seprona ha decidit recórrer al fiscal per tal que hi intervengui. La versió dels fets que ofereix l'equip de govern (UM-PSM) és ben diferent.

El regidor Pere Perelló explica que el seu familiar és pastor i que «l'únic que feia era matar alguns xots, com fa cada any per Pasqua, per donar a familiars o als propietaris de les finques on pastura el ramat». També diu que «en cap cas aquesta pràctica es realitza per vendre els xots i treure un rendiment econòmic».

El regidor afirma que el manescal va fer un informe favorable de les dependències. Perelló assegura, a més, que «l'Ajuntament no va actuar en la causa perquè no podíem, ja que quan ens arribà la denúncia ningú ja no matava». També diu que «nosaltres no tenim mitjans per actuar contra aquest tipus de pràctiques». Diari de Balears intentà contacar ahir horabaixa amb el batle Amengual però no pogué ser.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.